Home » Η Barbie συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

Η Barbie συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

Από OPS Publications
LOGOS ET_CRT S

Η Barbie συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

30/11/2021

Η Barbie της Mattel συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τη μοναδική ενεργή Ευρωπαία αστροναύτη Samantha Cristoforetti για να γιορτάσει το «Women in Space» και να εμπνεύσει τα κορίτσια παντού να δουν το πεδίο STEM ως μια βιώσιμη επιλογή καριέρας.  Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της κούκλας Barbie Samantha Cristoforetti θα διατεθεί στο Women In Aerospace δημιουργώντας μια υποτροφία Barbie για έναν φοιτητή PHD.

Η Samantha Cristoforetti, 44 ετών, είναι αεροπόρος, μηχανικός και αστροναύτης και αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται ενόψει της επόμενης αποστολής της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Απρίλιο του 2022. Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης περιοδείας της στο καθήκον, θα αναλάβει το ρόλο του Διοικητή και σχεδιάζει να πάρει μαζί της την κούκλα της στην αποστολή για να συνεχίσει να εμπνέει κορίτσια. «Μερικές φορές τα μικρά πράγματα μπορούν να φυτέψουν τους σπόρους μεγάλων ονείρων», λέει. “Ποιός ξέρει; Ίσως οι διασκεδαστικές εικόνες της κούκλας μου που επιπλέει στην έλλειψη βαρύτητας να εξάψουν τη φαντασία των παιδιών και να τα οδηγήσουν να σκεφτούν μια καριέρα στο STEM.»

Η Barbie πέρασε πάνω από 55 χρόνια εμπνέοντας κορίτσια μέσω της διαστημικής σταδιοδρομίας, από τότε που η πρώτη της κούκλα Barbie Astronaut «περπάτησε στο φεγγάρι» πριν από τον άνθρωπο, το 1965. Η Barbie ήταν αστροφυσικός, επιστήμονας του διαστήματος και αστροναύτης, και κούκλες έχουν δημιουργηθεί στο η ομοιότητα των πραγματικών προτύπων: οι αστροναύτες Sally Ride από τις ΗΠΑ, η Anna Kikina από τη Ρωσία και, φυσικά, η Samantha Cristoforetti της ESA.

Η εκπρόσωπος της Barbie Isabel Ferrer, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Barbie EMEA, λέει: «Με τις καριέρες STEM να υποεκπροσωπούνται ακόμη από γυναίκες, η Barbie χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της αυτή την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος για να δείξει στα κορίτσια συναρπαστικούς και διαφορετικούς ρόλους και δραστηριότητες στο διάστημα ώστε να εξερευνήσουν τις απεριόριστες δυνατότητές τους».

Η συνεργασία Barbie/ESA δημιουργήθηκε μετά από έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξήχθη το 2019 έδειξε ότι τέσσερις στους 10 γονείς πίστευαν ότι μπορεί να εμποδίζουν την κόρη τους να εισέλθει ή να μάθει για αυτό το είδος καριέρας, λόγω της δικής τους έλλειψης σοφίας σε αυτόν τον τομέα. Το ένα τρίτο δεν πίστευε ότι υπάρχουν αρκετά θετικά πρότυπα στο διάστημα και στους τομείς που σχετίζονται με το STEM για τα κορίτσια και το 70 τοις εκατό συμφώνησε ότι τα επιτεύγματα των γυναικών στο διάστημα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη ισότητα με αυτά των ανδρών ομολόγων τους.

Η ESA δεν συμμετέχει στην κατασκευή και εμπορευματοποίηση αυτού του προϊόντος. Ούτε η ESA ούτε η Samantha Cristoforetti λαμβάνουν δικαιώματα από την πώληση αυτού του προϊόντος.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email