Home » Στον Άρειο Πάγο η διαμάχη SKAG – Jumbo

Στον Άρειο Πάγο η διαμάχη SKAG – Jumbo

Από OPS Publications
10/05/2022

Στον Άρειο Πάγο η διαμάχη SKAG - Jumbo

LOGOS ET_OPC S

Αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, το οποίο ήρθε ουσιαστικά να επικυρώσει προηγούμενη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ετοιμάζεται να καταθέσει στον Άρειο Πάγο η εταιρεία παραγωγής τετραδίων, Θ. Σκαγιάς Α.Ε. – SKAG. H επιχείρηση είχε καταθέσει μήνυση κατά της Jumbo για επικαλούμενη την αντιγραφή σχεδίων από τετράδια που η ίδια παράγει.

Όπως ανέφερε στο Capital.gr ο Θεόδωρος Σκαγιάς, CFO της SKAG, Θεόδωρος Σκαγιάς, στο περιθώριο συνάντησης των μελών της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στην οποία συμμετέχει η SKAG “η Jumbo αποτελούσε τον μεγαλύτερο πελάτη μας έως και τη στιγμή που καταθέσαμε αγωγή εναντίον της, αντικατοπτρίζοντας το 10% του κύκλου εργασιών μας (ενδεικτικά ο τζίρος της SKAG ήταν 8.764.000 το 2021)”. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Σκαγιά, ότι σχέδιο δημιουργούσε η SKAG και το διέθετε στα ράφια της η Jumbo, με τη σειρά της η εταιρεία του Απόστολου Βακάκη το διέθετε ταυτόχρονα και σε παρεμφερές σχέδιο που κατασκευαζόταν στην Κίνα. “Διανύσαμε πάνω από μία δεκαετία αντιγραφής των σχεδίων μας, με τη δική μας ανοχή δεδομένου ότι η Jumbo έφερνε τζίρο στην επιχείρησή μας. Ωστόσο έφτασε κάποια στιγμή, κατά την οποία εντοπίσαμε στα ράφια μας συγκεκριμένα θεματικά τετράδια με την ένδειξη ‘University’, η οποία αποτελεί δικό μας εμπορικό σήμα”, εξηγεί ο κύριος Σκαγιάς.

Κατά τον ίδιο η Jumbo είχε εισάγει σημαντικά μεγάλες ποσότητες του συγκεκριμένου τετραδίου από την Κίνα, με την ένδειξη ‘University’, και παρά το αίτημα των ανθρώπων της SKAG να το αποσύρει από τα ράφια της κάτι τέτοιο δεν συνέβη. “Η Jumbo αρνήθηκε να αποσύρει το προϊόν, απαντώντας μάλιστα ότι αφού διαθέσει το σύνολο των αποθεμάτων που είχε, τότε θα σταματήσει να πουλάει τα συγκεκριμένα τετράδια. Ήταν ακριβώς εκείνη η χρονική στιγμή κατά την οποία προχωρήσαμε στην κατάθεση αγωγής κατά της Jumbo”, αφηγείται ο επιχειρηματίας.

Στην αγωγή που κατέθεσε η SKAG ζητούσε ποσό 2 εκατ. ευρώ καταψηφιστικά και 2 εκατ. ευρώ αναγνωριστικά ως αποζημίωση.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω η πρωτόδική απόφαση του αρμόδιου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωνε μεν τη SKAG για την προσφυγή της – τουλάχιστον ως προς το ηθικό σκέλος της υπόθεσης -, ορίζοντας αποζημίωση ύψους 6.815 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό κρίθηκε από πλευράς της SKAG ότι δεν ικανοποιούσε τις απαιτήσεις της, γι’ αυτό και προσέφυγε στη συνέχεια στο Εφετείο Αθηνών, το οποίο με την απόφασή του πριν από λίγες ημέρες επικύρωνε την απόφαση και το ποσό των 6.815 ευρώ που είχε επιδικάσει το Πρωτοδικείο. Να σημειωθεί ότι και η Jumbo από την πλευρά της είχε προσφύγει στο Εφετείο Αθηνών, προκειμένου να προσβάλει την πρωτόδικη απόφαση. 

Το επόμενο βήμα σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκαγιά για την εταιρεία SKAG, είναι να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των προσεχών ημερών, διεκδικώντας ποσό αποζημίωσης μεγαλύτερο των 6.815. Εφόσον και αυτό το βήμα κριθεί ατελέσφορο η εταιρεία προτίθεται πλέον να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπως επισημαίνει. 

ΠΗΓΗ: Capital.gr 

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email