Home » HP | Έτος ρεκόρ για τα πλαστά προϊόντα εκτύπωσης το 2021

HP | Έτος ρεκόρ για τα πλαστά προϊόντα εκτύπωσης το 2021

Από OPS Publications
11/05/2022

HP | Έτος ρεκόρ για τα πλαστά προϊόντα εκτύπωσης το 2021

LOGOS ET_OW S

How to Distinguish a Genuine Printer Toner or Cartridge from a Fake One |  ITIGIC

Από πλαστά προϊόντα εκτύπωσης συνεχίζει να κατακλύζεται η παγκόσμια αγορά. Το 2021 εξελίχθηκε σε χρονιά ρεκόρ, σύμφωνα με την αποτίμηση της ομάδας Anti-Counterfeit and Fraud (ACF) της HP για τις κατασχέσεις χαμηλής ποιότητας ή και πλαστών προϊόντων HP.

Η εταιρεία κατάσχεσε στη διάρκεια του 2021 περισσότερα από 3,5 εκατ. πλαστά προϊόντα εκτύπωσης και εξαρτήματα – συμπεριλαμβανομένου μεγάλου αριθμού δοχείων μελανιού και γραφίτη – σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), την Ασία-Ειρηνικού (APAC) και την Αμερική.

Μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Οκτωβρίου 2021, η HP κατάσχεσε 646.000 πλαστά προϊόντα εκτύπωσης σε όλη την περιοχή του EMEA. Επιπλέον κατασχέθηκαν 400.000 σε όλη την Αμερική και άλλα 2,5 εκατομμύρια σε ολόκληρη την περιοχή APAC.

Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2021, κατασχέθηκαν 13.000 παράνομα αντικείμενα εκτύπωσης από ιδιοκτησία στη μητροπολιτική περιοχή Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας. Εν τω μεταξύ, στην Ανατολική Αφρική μια σειρά από δέκα επιδρομές μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου οδήγησε στην κατάσχεση 7.000 πλαστών αντικειμένων σε όλη την Κένυα και την Τανζανία.

“Τα πλαστά προϊόντα δεν είναι μόνο παράνομα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν πληθώρα προβλημάτων, που μπορεί να οδηγήσουν σε ζητήματα απόδοσης και αξιοπιστίας. Σε περίπτωση που ένας εκτυπωτής HP αποκτήσει βλάβη εξαιτίας της χρήσης πλαστού μελανιού ή δοχείου γραφίτη, η ζημιά στον εκτυπωτή δεν καλύπτεται από την περιορισμένη εγγύηση της HP”, αναφέρει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της HP, οι παράνομοι πωλητές στρέφονται όλο και περισσότερο στον διαδικτυακό χώρο για να πουλήσουν τα πλαστά προϊόντα τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύονται περισσότερο οι πελάτες να αναγνωρίσουν πλαστά δοχεία στο σημείο αγοράς.

“Οι κακόβουλοι παράγοντες έχουν ήδη κάνει μια αξιοσημείωτη στροφή στο διαδικτυακό εμπόριο πλαστών αναλώσιμων . Αυτή η τάση έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από το COVID-19”, αναφέρει η HP. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία αύξησε τις διαδικτυακές της διαγραφές κατά 19% από έτος σε έτος το 2021. Η HP συνεργάζεται με ηλεκτρονικές αγορές και άλλους διαδικτυακούς οργανισμούς τρίτων για την εφαρμογή αυστηρότερων διαδικασιών σε ιστότοπους για τον εντοπισμό προϊόντων ή πωλητών που παραβαίνουν.

Όπως αναφέρει η HP, τα μέτρα ταυτοποίησης μετακινήθηκαν στο Διαδίκτυο, όπου ήταν δυνατόν με Εικονικές Επιθεωρήσεις στις Παραδόσεις των Πελατών (CDI) και Προστατευτικούς Ελέγχους των Συνεργατών στα Κανάλια Διανομής (CPPA). Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 1.191 CPPA το 1ο εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σχέση με το FY20.

Οι εικονικές επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι υποστήριξαν την ομάδα ACF στον εντοπισμό και τη διαγραφή πάνω από 224.000 παράνομων διαδικτυακών προσφορών της HP παγκοσμίως. “Όταν οι πωλητές, οι συνεργάτες, οι διανομείς και οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου συνεργάζονται στενά, μπορούμε να μειώσουμε τις περιπτώσεις πλαστών  προϊόντων εκτύπωσης, που έρχονται στην αγορά”, σχολιάζει η HP.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email