Home » Η Disney θα περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας καθώς οι αριθμοί ροής μειώνονται για πρώτη φορά

Η Disney θα περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας καθώς οι αριθμοί ροής μειώνονται για πρώτη φορά

Από OPS Publications
27/02/2023

Η Disney θα περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας καθώς οι αριθμοί ροής μειώνονται για πρώτη φορά

LOGOS ET_CRT S

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, κινήθηκε γρήγορα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις της εταιρείας, ανακοινώνοντας ότι ο γίγαντας της ψυχαγωγίας θα περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας. Οι περικοπές θέσεων εργασίας αποτελούν μέρος ενός σχεδίου εξοικονόμησης 5,5 δισεκ. $ και κερδοφορίας της Disney+. Η υπηρεσία ροής ανέφερε την πρώτη της πτώση σε συνδρομητές από την κυκλοφορία της το 2019.

Σχολιάζοντας τις περικοπές θέσεων εργασίας, ο Bob Iger ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε την απόφαση ελαφρά: «Έχω τεράστιο σεβασμό και εκτίμηση για το ταλέντο και την αφοσίωση των εργαζομένων μας παγκοσμίως και έχω υπόψη μου τον προσωπικό αντίκτυπο αυτών των αλλαγών». Ωστόσο, δήλωσε ότι οι αλλαγές θα μας «θέσουν να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις μελλοντικές αναταραχές και τις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις».

Οι 7.000 περικοπές θέσεων εργασίας ισοδυναμούν με περίπου το 3,6% του εργατικού δυναμικού της Disney σε όλο τον κόσμο και πιστεύεται ότι αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης σειράς μέτρων μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Τα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα ήταν στην πραγματικότητα καλύτερα από ό,τι είχαν προβλέψει πολλοί αναλυτές. Η Disney ανέφερε αύξηση πωλήσεων κατά 8% στα 23,5 δισ. $ μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Τα κέρδη επίσης αυξήθηκαν κατά 11% στα 1,3 δισ. $. Ωστόσο, η Disney+ ανέφερε απώλεια 1,5 δις $ και οι συνδρομητές της μειώθηκαν κατά περίπου 2,4 εκατομμύρια στα 161,8 εκατομμύρια.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email