Home » Amazon & Brother | Κοινή αγωγή κατά παραχαρακτών

Amazon & Brother | Κοινή αγωγή κατά παραχαρακτών

Από OPS Publications
03/03/2023

Amazon & Brother | Κοινή αγωγή κατά παραχαρακτών

LOGOS ET_OW S

Η Amazon και η Brother ανακοίνωσαν  νομική δράση κατά 18 ύποπτων μελών ενός κυκλώματος παραποίησης/απομίμησης αναλωσίμων με έδρα τη Γερμανία. Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να εξαπατήσει τους πελάτες πουλώντας πλαστές κασέτες τόνερ που διατίθενται στο εμπόριο ως γνήσια προϊόντα όχι μονο στη Γερμανική αγορά αλλά και σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Βερολίνου, ισχυρίζεται ότι συνεργάστηκαν για να πουλήσουν πλαστά προϊόντα και να παρακάμψουν τα συστήματα της Amazon και της Brother. Η νομική δράση ξεκίνησε από τη Μονάδα Παραποίησης Εγκλημάτων ( CCU ) της Amazon – μια παγκόσμια ομάδα εμπειρογνωμόνων που ειδικεύεται σε έρευνες και μηνύσεις κατά ηθοποιών με κακές προθέσεις να προστατεύσουν τους πελάτες, τους συνεργάτες που πωλούν και τις επωνυμίες. Εκτός από τη μήνυση που έχει κατατεθεί, οι εταιρείες έχουν ενημερώσει τις τοπικές αστυνομικές αρχές για το φερόμενο κύκλωμα παραποίησης/απομίμησης.

Οι φερόμενοι παραχαράκτες  λέγεται ότι αγόρασαν άδειες αυθεντικές κασέτες γραφίτη Brother και τις γέμισαν με ψεύτικη σκόνη γραφίτη – εκτός από το ότι πουλούσαν πλαστά δοχεία σχεδιασμένα να μοιάζουν με γνήσια προϊόντα. Για να καμουφλάρουν το σχέδιό τους, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν και απομιμήσεις ολογραφικών ετικετών ασφαλείας που είναι προσαρτημένες στη συσκευασία των φυσιγγίων Brother.

Η Amazon δεσμεύεται να προστατεύει τα δικαιώματα εμπορικών σημάτων και απαγορεύει αυστηρά την προσφορά πλαστών προϊόντων στα καταστήματά της. Το 2021, η Amazon επένδυσε περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια και απασχόλησε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους για να προστατεύσει τους πελάτες, τις επωνυμίες, τους συνεργάτες πωλήσεων και το κατάστημα από πλαστογραφία, απάτη και άλλες μορφές κατάχρησης. Για να αποτρέψει την παραχάραξη, η Amazon επενδύει προληπτικά στην επαλήθευση συνεργατών πώλησης, σε προηγμένες τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης και στην κορυφαία στον κλάδο προστασία της επωνυμίας μέσω προγραμμάτων όπως το Project Zero, το Brand Registry και το Transparency.

Η CCU της Amazon συνεργάζεται στενά με υπηρεσίες επιβολής του νόμου και επωνυμίες σε όλο τον κόσμο για τη διερεύνηση παράνομων εμπορικών δραστηριοτήτων. Μαζί με τις GoPro, Cartier, Valentino, Salvatore Ferragamo και πολλές άλλες επωνυμίες, η Amazon έχει ήδη καταθέσει μια σειρά αγωγών κατά των παραχαρακτών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες της Amazon να προστατεύσει τις επωνυμίες και να ζητήσει την ευθύνη των κακών παραγόντων, ανατρέξτε στην Έκθεση Προστασίας Επωνυμίας της Amazon.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email