Home » Εκπτώσεις | Ανάσα στην εμπορική αγορά και αυξημένοι τζίροι

Εκπτώσεις | Ανάσα στην εμπορική αγορά και αυξημένοι τζίροι

Από OPS Publications
09/03/2023

Εκπτώσεις | Ανάσα στην εμπορική αγορά και αυξημένοι τζίροι

LOGOS ET_OW S

Ποσοστό περίπου 60% των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας κατάφερε να βελτιώσει τον τζίρο κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων σε σχέση με πέρυσι

Τον βηματισμό του αρχίζει να βρίσκει το εμπόριο μετά από αρκετά χρόνια, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, με το πέρας των χειμερινών εκπτώσεων.

Βελτίωση του τζίρου του κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων διαπιστώνει το 48,2% των εμπόρων της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας ενώ 20,3% αναμένει ίδιο τζίρο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 350 επιχειρήσεις και καταστήματα της Αθήνας και των περιφερειακών αγορών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Παράλληλα, καταγράφεται συγκρατημένη αισιοδοξία για το επόμενο διάστημα με περισσότερους από έξι στους δέκα εμπόρους να εκφράζουν προσδοκίες για αυξημένες πωλήσεις στο επόμενο διάστημα.

Συμπερασματικά, σχεδόν 7 στους 10 δήλωσαν καλύτερο (48,2%) ή ίδιο (20,3%) τζίρο με το 2022, όμως ποσοστό 31,4% κατέγραψε χειρότερα αποτελέσματα. Η πλειοψηφία των καταστημάτων του δείγματος 6 στα 10, ανήκουν στην κατηγορία Ένδυση – Υπόδηση – Αξεσουάρ που έχουν πρωτεύοντα ρόλο στην εκπτωτική περίοδο. Περισσότερα από 6 στα 10 σημεία πώλησης του δείγματος, λειτουργούν στα όρια του Δ. Αθηναίων.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email