Home » Ο Γερμανικός λιανοπωλητής Mytoys.de σταματά τις δραστηριότητες του

Ο Γερμανικός λιανοπωλητής Mytoys.de σταματά τις δραστηριότητες του

Από OPS Publications
12/03/2023

Ο Γερμανικός λιανοπωλητής Mytoys.de σταματά τις δραστηριότητες του

LOGOS ET_CRT S

Η Mytoys.de GmbH ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και θα κλείσει όλα τα καταστήματα. Ο λιανοπωλητής αποτελεί σημαντικό ποσοστό της γερμανικής αγοράς παιχνιδιών – ορισμένοι υπολογίζουν ότι φτάνει το 10%, αν και το ποσοστό αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το εκτελεστικό συμβούλιο και οι μέτοχοι του Ομίλου Otto ανακοίνωσαν ότι η μάρκα Mytoys θα προσφέρεται στην πλατφόρμα της Otto στο μέλλον. Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: «Στην άκρως ανταγωνιστική και χαμηλού περιθωρίου αγορά παιχνιδιών, η τρέχουσα ιδέα πολλαπλών καναλιών δεν είναι πλέον βιώσιμη. Η απόφαση σημαίνει το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της Mytoys στο Βερολίνο καθώς και συνολικά 19 καταστημάτων έως τον Φεβρουάριο του 2024 το αργότερο. Περίπου 800 εργαζόμενοι της Mytoys.de GmbH θα επηρεαστούν από το κλείσιμο».

Ο Sebastian Klauke, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο, την τεχνολογία, την επιχειρηματική ευφυΐα και τις εταιρικές επιχειρήσεις στον Όμιλο Otto, δήλωσε: «Φυσικά, αυτή η απόφαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη για εμάς, ειδικά εν όψει της αφοσιωμένης και επαγγελματικής δουλειάς όλων των υπαλλήλων μας της Mytoys. Ωστόσο, μετά την αναθεώρηση του επιχειρηματικού μοντέλου –που έχει ζημιές εδώ και χρόνια– δεν είχαμε άλλη εναλλακτική. Ταυτόχρονα, εξακολουθούμε να πιστεύουμε στη μάρκα Mytoys και θέλουμε να προσφέρουμε στο τμήμα των παιχνιδιών μια νέα, ελκυστική σκηνή στο otto.de.»

Ο Όμιλος Otto, ο οποίος ιδρύθηκε το 1949 στη Γερμανία, είναι ένας Όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσιών που λειτουργεί παγκοσμίως με περίπου 43.000 υπαλλήλους, στη Γερμανία, την υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email