Home » Η Μeta/Facebook απέκτησε ελληνικό ΑΦΜ

Η Μeta/Facebook απέκτησε ελληνικό ΑΦΜ

Από OPS Publications
16/03/2023

Η Μeta/Facebook απέκτησε ελληνικό ΑΦΜ

LOGOS ET_OW S

Θυγατρική στην χώρα μας απέκτησε επίσημα ο πολυεθνικός κολοσσός του διαδικτύου. H συζήτηση για την ίδρυση της «Meta Hellas» ή «Facebook Greece» ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο. Συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2022 όταν έγινε γνωστό πως η Meta Platforms αποφάσισε να προχωρήσει στην εξαγορά της ελληνικής startup Accusonus.

Στα μέσα, λοιπόν, του Μαρτίου του 2023, οι συνθήκες φαίνεται πως ωρίμασαν και η θυγατρική της Meta με το ελληνικό ΑΦΜ απέκτησε «σάρκα και οστά». Δεν πρόκειται, όμως, για την «Meta Hellas» ή την «Facebook Greece» αλλά για την «Edge Network Infrastructure Services Greece». Η εταιρεία, με έδρα την Πάτρα, έχει σκοπό «άλλες υπηρεσίες παροχής φιλοξενίας (καταχώρισης) και υποδομής τεχνολογιών της πληροφορίας (ΙΤ)» και μοναδικό μέτοχο Edge Network Services Limited, με έδρα την Ιρλανδία, η οποία ελέγχεται από το Facebook και την μητρική Meta.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email