Home » Απεργούν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο οι εργαζόμενοι της Amazon

Απεργούν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο οι εργαζόμενοι της Amazon

Από OPS Publications
31/01/2023

Απεργούν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο οι εργαζόμενοι της Amazon

LOGOS ET_OW S

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Amazon απεργούν σήμερα σε μονάδα αποθήκευσης του αμερικανικού κολοσσού στο Κόβεντρι, στην κεντρική Αγγλία, ζητώντας καλύτερους μισθούς, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για την επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εργαζόμενοι στην Amazon είχαν ήδη προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ζητώντας καλύτερους μισθούς στο Ηνωμένο Βασίλειο το προηγούμενο καλοκαίρι, ειδικότερα σε μονάδα αποθήκευσης στο Τίλμπερι, στο ανατολικό Λονδίνο, αλλά τότε δεν επρόκειτο επίσημα για απεργία, καθώς για κάτι τέτοιο χρειάζεται να προηγηθούν ορισμένες διαδικασίες, όπως ψηφοφορία μεταξύ των υπαλλήλων.

Αξιωματούχος του συνδικάτου GMB σε ερώτηση του BBC τόνισε ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται σήμερα με 10 λίρες την ώρα και δεν μπορούν να ζήσουν με αυτό το επίπεδο μισθού. Ζητούν 15 λίρες, υποστηρίζοντας ότι ένας ψηφιακός κολοσσός όπως η Amazon έχει τα μέσα να το πράξει.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email