Home » Η Amazon ενημέρωσε πως δεν σκοπεύει πλέον να συναλλάσσεται με διανομείς, παρά μόνο με τους ιδιοκτήτες επωνυμιών στην Ευρωπαϊκή αγορά

Η Amazon ενημέρωσε πως δεν σκοπεύει πλέον να συναλλάσσεται με διανομείς, παρά μόνο με τους ιδιοκτήτες επωνυμιών στην Ευρωπαϊκή αγορά

Από OPS Publications
23/02/2023

Η Amazon ενημέρωσε πως δεν σκοπεύει πλέον να συναλλάσσεται με διανομείς, παρά μόνο με τους ιδιοκτήτες επωνυμιών στην Ευρωπαϊκή αγορά

LOGOS ET_OW S

Η Amazon ενημέρωσε τους προμηθευτές της για μια αναθεωρημένη πολιτική αγορών, υπό τους όρους της οποίας, δεν σκοπεύει πλέον να συναλλάσσεται με διανομείς και θα συναλλάσετε απευθείας μόνο με τους ιδιοκτήτες επωνυμιών ή όσους έχουν αποκλειστικά δικαιώματα διανομής στην Ευρωπαϊκή αγορά. Πολλές επωνυμίες βασίζονται επί του παρόντος σε διανομείς για να προσεγγίσουν πελάτες και η νέα πολιτική αναμένεται να έχει εκτεταμένα αποτελέσματα.

Καθώς η Amazon προσπαθεί να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους στο τμήμα λιανικής της, η κίνηση φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να βγάλει από την εξίσωση τους διανομείς που παίρνουν μερίδιο από τα κέρδη. Αυτό θα απαιτήσει μεγάλες αλλαγές για τις επωνυμίες που βασίζονται στους διανομείς για να πουλήσουν στην πλατφόρμα, οι οποίοι θα αναγκαστούν είτε να ξεκινήσουν μια άμεση σχέση με την Amazon είτε να μετακινηθούν με τον διανομέα τους από το επίπεδο 1P στο 3P.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς αυτή η κίνηση συμβαδίζει με τις συνεχιζόμενες ειδήσεις σχετικά με τις εστιασμένες προσπάθειες της Amazon να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους της λιανικής – σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος. Η αποκοπή του μεσάζοντα θα βοηθήσει στη διασφάλιση περιθωρίων κέρδους πηγαίνοντας μόνο απευθείας στον κατασκευαστή.

Η επιστολή της Amazon:

Αγαπητέ προμηθευτή

Ως μέρος μιας πολιτικής προμηθειών που εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Amazon αποφάσισε να επικεντρωθεί στην προμήθεια εμπορικών σημάτων απευθείας από τους ιδιοκτήτες επωνυμιών ή όσους έχουν αποκλειστικά δικαιώματα διανομής.

Ως αποτέλεσμα, σας ενημερώνουμε ότι θα σταματήσουμε να προμηθεύουμε όλα τα προϊόντα από εσάς, ξεκινώντας από το XXXX*.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε τα παραπάνω μαζί σας και εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Προμηθευτών μέσω του Vendor Central.

Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να πουλήσετε αυτά τα προϊόντα σε πελάτες απευθείας στο κατάστημά μας μέσω του Amazon Marketplace, ως τρίτος πωλητής. Εάν δεν διαθέτετε ήδη λογαριασμό Seller Central, μπορείτε να ξεκινήσετε μιλώντας με ένα μέλος της ομάδας.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email