Home » HBS | Η βιομηχανία γραφικής ύλης αψηφά την κρίση

HBS | Η βιομηχανία γραφικής ύλης αψηφά την κρίση

Από OPS Publications
10/03/2023

HBS | Η βιομηχανία γραφικής ύλης αψηφά την κρίση

LOGOS ET_OPC S

Για πρώτη φορά, η HBS παρουσίασε τα στοιχεία για τη βιομηχανία χαρτικών στην Ambiente στη Φρανκφούρτη. Με συνολικά 11,42 δισ. ευρώ πωλήσεων σημειώθηκε νέο υψηλό πέρυσι. Ο όγκος της αγοράς είναι πλέον πάνω από την αξία που ήταν το 2019. Η συνολική αγορά έχει αυξηθεί κατά 16,5 % σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2021).

Ο Michael Ruhnau, Πρόεδρος του Office and Writing Culture Trade Association ( HBS ), εξεπλάγη θετικά στη συνέντευξη Τύπου: «Τελικά, τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τη διάθεση στην αγορά». Η αισιοδοξία επικρατεί και τα σημάδια είναι καλά για φέτος. Αντίθετα, οι λιανοπωλητές ανησυχούν επί του παρόντος για τη διάρθρωση των υψηλών τιμών. Και είναι προβλέψιμο ότι οι καταναλωτές σύντομα δεν θα είναι πλέον διατεθειμένοι να πληρώσουν τις υψηλές τιμές. Όλα πλέον μιλούν για ανατροπή. Μένει να δούμε ποιος από τους προμηθευτές θα είναι ο πρώτος που θα μειώσει τις τιμές. Οι εξειδικευμένοι αντιπρόσωποι επαναπροσανατολίζονται συνεχώς στις ανάγκες των πελατών. Οι καταναλωτές θέλουν ολοκληρωμένες συμβουλές. Η αγορά και η εμπειρία είναι οι λέξεις-κλειδιά για το 2023. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο όπου το φυσικό εμπόριο θα μπορεί να κερδίσει πόντους σε σύγκριση με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η αειφορία παραμένει ένα βασικό θέμα με τεράστια εμβέλεια και σημασία. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται πιο προσεκτικοί και επικριτικοί όταν ψωνίζουν, είναι συνήθως καλά ενημερωμένοι και ρωτούν για την προέλευση, τις συνθήκες κατασκευής, τα υλικά και το υπόβαθρο των προϊόντων που προσφέρονται».

Οι κατηγορίες που παρουσιάστηκαν

Λόγω της αύξησης της εργασίας στο σπίτι και της νέας κατανόησης της ψηφιακής εργασίας, τα είδη γραφείου και τα έπιπλα γραφείου αποκτούν ένα εντελώς νέο νόημα. Αυτό αντανακλάται και στα στοιχεία: με συνολικά 11,42 δισ. ευρώ (καθαρά), σημειώθηκε νέο υψηλό πέρυσι, το οποίο είναι πλέον υψηλότερο από την αξία από το 2019. Η συνολική αγορά έχει επομένως αυξηθεί κατά 16,5 % σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2021). Οι πωλήσεις στα επιμέρους τμήματα αναπτύχθηκαν ως εξής :

  • Αναλώσιμα, αξεσουάρ πληροφορικής + 14,9 %
  • Εργαλεία γραφής, αξεσουάρ σταθμών εργασίας γραφείου + 9,5 %
  • Χαρτί εκτύπωσης, ειδικό χαρτί + 24,8 %
  • Φάκελοι, επαγγελματικά βιβλία + 9,1 %
  • Ημερολόγια, καρτ ποστάλ/ευχετήριες κάρτες + 12,3 %

πηγή: IFH

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email