Home » UPM & Stora Enso | Ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις και οι αποεπενδύσεις των ομίλων  

UPM & Stora Enso | Ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις και οι αποεπενδύσεις των ομίλων  

Από OPS Publications
06/04/2023

UPM & Stora Enso | Ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις και οι αποεπενδύσεις των ομίλων

LOGOS ET_OPC S

Η UPM δήλωσε χθες ότι έχει πλέον πουλήσει όλες τις ρωσικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου Chudovo, στην Gungnir Wooden Products Trading. Περισσότερες λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν έχουν γίνει γνωστές.

Υπενθυμίζουμε ότι η UPM ανέστειλε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων, της προμήθειας ξύλου και του εργοστασίου Chudovo, τον Μάρτιο του 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο όμιλος με έδρα τη Φινλανδία είχε απασχολήσει 800 άτομα στη Ρωσία, τα περισσότερα από τα οποία εργάζονταν στο εργοστάσιο Chudovo στα νοτιοανατολικά της Αγίας Πετρούπολης.

Επίσης, η ολοκλήρωση της αποεπένδυσης του εργοστασίου παραγωγής χαρτιού της Stora Enso στο Hylte της Σουηδίας επιβεβαιώθηκε από τη φινλανδική επιχείρηση σε δήλωση σήμερα (7 Απριλίου).

Η εταιρική αξία της συναλλαγής είναι περίπου 18 εκατ. ευρώ (£15,7 εκατ.) και θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ετήσιας  παραγωγής χαρτιού εφημερίδων της Stora Enso κατά 245.000 τόνους.

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του 2022 ως σημείο αναφοράς, η αποεπένδυση αναμένεται να μειώσει τις ετήσιες πωλήσεις της Stora Enso κατά περίπου 160 εκατ. ευρώ.

Η Stora Enso θα καταγράψει ζημιά από διάθεση περίπου €35 εκατ., επιπλέον της ζημίας απομείωσης €19 εκατ. που καταγράφηκε το 4/3/2022 στα λειτουργικά κέρδη το 2ο τρίμηνο του 2023.

Τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκε επίσης,  η αποεπένδυση του εργοστασίου χαρτιού Nymölla στη Σουηδία , με μεταβίβαση της ιδιοκτησίας στη Sylvamo, ενώ τον Μάρτιο ολοκληρώθηκε η εκποίηση της τοποθεσίας χαρτιού Maxau στη Γερμανία στη Schwarz Produktion .

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email