Home » Δεν προχώρησε η εξαγορά των ευρωπαϊκών εργοστασίων της Sappi από την Aurelius

Δεν προχώρησε η εξαγορά των ευρωπαϊκών εργοστασίων της Sappi από την Aurelius

Από OPS Publications
21/04/2023

Δεν προχώρησε η εξαγορά των ευρωπαϊκών εργοστασίων της Sappi από την Aurelius

LOGOS ET_OPC S

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, ο νοτιοαφρικανικός όμιλος Sappi ανακοίνωσε συμφωνία με το επενδυτικό ταμείο Aurelius Lux One  για την εξαγορά των εργοστασίων του στο Μάαστριχτ στην Ολλανδία, στο Stockstadt στη Γερμανία και στο Kirkniemi στη Φινλανδία. Αυτή η συναλλαγή αποτελούσε μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με στόχο τον διαχωρισμό από τις γραφικές δραστηριότητες και την εστίαση του ομίλου, ιδίως στον τομέα της συσκευασίας. Η αξία αυτών των τριών χώρων παραγωγής υπολογίστηκε τότε στα 272 εκατ. ευρώ (απασχολούν 1.400 άτομα).

Στις 14 Απριλίου 2023, η Sappi σε δελτίο τύπου ανέφερε ότι η συμφωνία πώλησης έληξε χωρίς να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. «Δυστυχώς, και παρά τις σημαντικές προσπάθειες της Sappi να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, τα μέρη δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για την εκπλήρωση κάποιων όρων.

Συνεπώς, η συναλλαγή είναι άκυρη », δήλωσε ο Steve Binnie, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sappi Limited. Η αποτυχία αυτής της πώλησης, ωστόσο, δεν αλλάζει τη στρατηγική κατεύθυνση του ομίλου, ο οποίος εξακολουθεί να επιθυμεί να αποσυρθεί από την αγορά γραφικών χαρτιών. Εν αναμονή νέων πιθανών αγοραστών, τα τρία εργοστάσια παραμένουν σε λειτουργία για να συνεχίσουν να προμηθεύουν τους πελάτες τους.

 

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email