Home » Η FILA παρουσίασε την ετήσια περιβαλλοντική αναφορά της

Η FILA παρουσίασε την ετήσια περιβαλλοντική αναφορά της

Από OPS Publications
21/04/2023

Η FILA παρουσίασε την ετήσια περιβαλλοντική αναφορά της

LOGOS ET_OPC S

Οι επιλογές της FILA πηγαίνουν προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης ικανής να εγγυηθεί ποιότητα και ασφάλεια. Από το 2017, ο Όμιλος δημοσιεύει την Ενοποιημένη Μη Χρηματοοικονομική Γνωστοποίηση (DNF) για να αναφέρει στους ενδιαφερόμενους τα έργα και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν σε σχέση με τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις, την επιχειρηματική προσέγγιση και τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν για το θέμα της βιωσιμότητας.

Μεταξύ των λειτουργιών που πρέπει να υπογραμμιστεί, είναι η επέκταση των περιβαλλοντικών πιστοποιήσεων (ISO 14001) και εκείνων για τη διαχείριση υγείας και ασφάλειας (ISO 45001) σε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου, καθώς και η υιοθέτηση των πιστοποιήσεων FSC και PEFC που εγγυώνται ότι το ξύλο που χρησιμοποιείται για η παραγωγή προέρχεται από δάση που διαχειρίζονται με σωστό και βιώσιμο τρόπο. Καινοτόμα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί τόσο μέσω της χρήσης πλαστικών βιολογικής βάσης και ανακυκλωμένων πλαστικών (R-PET) και μελετώνται νέες συσκευασίες για την εξάλειψη του πλαστικού. Για εξοικονόμηση ενέργειας, τα μηχανήματα υψηλής κατανάλωσης ενέργειας αντικαταστάθηκαν με μηχανήματα λιγότερο ενεργοβόρα.

Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα της δουλειάς που έγινε και τώρα είναι διαθέσιμο είναι το Tratto 1 Uno Green Plastic, το στυλό που σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο στη FILA. Διαθέτει σώμα και καπάκι κατασκευασμένο τόσο από ανακυκλωμένο πλαστικό (υλικά που προέρχονται από την ανάκτηση απορριμμάτων που προέρχονται από βιομηχανικά απόβλητα) όσο και με πλαστικό βιομηχανικής επαναχρησιμοποίησης (υλικά που προέρχονται από επαναχρησιμοποιημένα πλαστικά υπολείμματα, σκραπ και βιομηχανικά απόβλητα, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία).

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email