Home » Η Amazon αναλαμβάνει δράση κατά των πλαστών προϊόντων  με το σύστημα anti-counterfeiting exchange (acx)

Η Amazon αναλαμβάνει δράση κατά των πλαστών προϊόντων  με το σύστημα anti-counterfeiting exchange (acx)

Από OPS Publications
27/04/2023

Η Amazon αναλαμβάνει δράση κατά των πλαστών προϊόντων με το σύστημα anti-counterfeiting exchange (acx)

LOGOS ET_OW S

Για τη βιομηχανία παιχνιδιών και σχολικών ειδών, τα πλαστά προϊόντα που διατίθενται μέσω ιστοτόπων ηλεκτρονικού εμπορίου και αγορών τρίτων αποτελούν μια αυξανόμενη ανησυχία. Όχι μόνο τα παραβατικά προϊόντα βλάπτουν τις πωλήσεις επίσημων αγαθών, αλλά και οι αποκλίσεις μπορούν επίσης να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Amazon αποκάλυψε ένα νέο μέτρο που θα βοηθήσει στην εξάλειψη των απομιμήσεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία καταναλωτικών προϊόντων. Το Anti-Counterfeiting Exchange (ACX) της εταιρείας είναι μια βιομηχανική συνεργασία που έχει σχεδιαστεί για να καταστήσει ασφαλέστερες τις ηλεκτρονικές αγορές και πιο δύσκολο για τους παραχαράκτες να μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών καταστημάτων για να προσπαθήσουν να πουλήσουν προϊόντα απομίμησης.

«Η ενεργός συνεργασία μεταξύ των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα είναι το κλειδί για την καταπολέμηση των παράνομων δικτύων απομίμησης», λέει ο Daniel Castro, Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας Δεδομένων.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες μπορούν να μοιράζονται τακτικά πληροφορίες σχετικά με επιβεβαιωμένους παραχαράκτες που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους για να πουλήσουν προϊόντα απομίμησης. Μοιράζοντας αυτές τις πληροφορίες, οι συμμετέχοντες στο ACX μπορούν να εντοπίσουν και να σταματήσουν τους δράστες πιο γρήγορα από ό,τι θα έκαναν χωρίς τη συλλογική κοινή χρήση δεδομένων.

«Θέλουμε οι πελάτες μας να έχουν εμπιστοσύνη στην εμπειρία αγορών τους και να γνωρίζουν οι επωνυμίες ότι προστατεύονται από απομιμήσεις», λέει ο Dharmesh Mehta, Αντιπρόεδρος πωλήσεων συνεργατών της Amazon. «Όπως αναφέραμε στο σχέδιο μας για συνεργασίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για να σταματήσουν οι παραχαράκτες, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε πληροφορίες για επιβεβαιωμένους παραχαράκτες για να βοηθήσουμε ολόκληρη τη βιομηχανία να σταματήσει αυτούς τους εγκληματίες νωρίτερα. Πρωτοπορώντας στη δημιουργία μιας λύσης σε ολόκληρο τον κλάδο για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με γνωστούς παραχαράκτες, είμαστε ενθουσιασμένοι που συμβάλαμε στη βελτίωση της συλλογικής ικανότητας του κλάδου να καταπολεμά το πλαστό έγκλημα, παρέχοντας στους πελάτες και τους κατόχους δικαιωμάτων μεγαλύτερη ηρεμία».

Η ACX έδωσε επίσης τη δυνατότητα στα συμμετέχοντα καταστήματα να βελτιώσουν τα ατομικά τους συστήματα αξιολόγησης κινδύνου και να κάνουν πιο ισχυρές παραπομπές στις αρχές επιβολής του νόμου, ώστε οι κακοί παράγοντες να μπορούν να λογοδοτήσουν. Μέσω του ACX, η Amazon έχει ήδη εντοπίσει εκατοντάδες λογαριασμούς που ταιριάζουν στους οποίους ένας πλαστογράφος προσπάθησε να δημιουργήσει λογαριασμούς πωλήσεων στο Amazon και σε τουλάχιστον έναν άλλο χειριστή καταστημάτων.

Amazon announces Anti-Counterfeiting Exchange to combat retail counterfeits  - ThePaypers

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email