Home » Η Barbie λανσάρει την πρώτη κούκλα με σύνδρομο Down

Η Barbie λανσάρει την πρώτη κούκλα με σύνδρομο Down

Από OPS Publications
27/04/2023

Η Barbie λανσάρει την πρώτη κούκλα με σύνδρομο Down

LOGOS ET_CRT S

Barbie with Down's syndrome on sale after 'real women' criticism - BBC News

Η Barbie συνεργάστηκε με το Βρετανό μοντέλο Ellie Goldstein για να προσθέσει μια νέα κούκλα με σύνδρομο Down στη σειρά Fashionistas. Η κούκλα είναι μια από τις νεότερες προσθήκες στη σειρά Barbie Fashionistas, για να επιτρέψει σε περισσότερα παιδιά να εκπροσωπούνται μέσω μιας κούκλας και να επιτρέπουν περισσότερες ιστορίες να ειπωθούν μέσω του παιχνιδιού.

Η σειρά Barbie Fashionistas είναι η πιο περιεκτική σειρά της μάρκας. Από την έναρξή της, το 1959, η Barbie έχει εισαγάγει περισσότερες από 175 εμφανίσεις με ποικιλία αποχρώσεων δέρματος, υφές μαλλιών, ποικιλομορφία σώματος και κούκλες που αντικατοπτρίζουν τα άτομα με αναπηρία. Η σειρά περιλαμβάνει κούκλες που χρησιμοποιούν αναπηρικά καροτσάκια, προσθετικά μέλη, ακουστικά βαρηκοΐας, κούκλες με λεύκη και μια κούκλα χωρίς μαλλιά. Αυτή είναι η πρώτη κούκλα Barbie που παρουσιάζεται με το σύνδρομο Down, επεκτείνοντας τη σειρά Fashionistas για να συμπεριλάβει ένα άτομο με διανοητική αναπηρία, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους να δουν τον εαυτό τους στη Barbie.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Carol Boys, διευθύνουσα σύμβουλος του UK Down’s Syndrome Association δήλωσε: «Ως η μόνη φιλανθρωπική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποστηρίζει όλες τις πτυχές του συνδρόμου Down, ακούμε συχνά από οικογένειες που αισθάνονται ότι τα παιδιά τους δεν εκπροσωπούνται αρκετά στα κύρια μέσα ενημέρωσης. Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι τα παιδιά στην κοινότητά μας θα μπορούν να παίζουν με μια κούκλα που αντιπροσωπεύει αυτά και τη ζωή τους».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email