Home » Ο Όμιλος LEGO  διευρύνει τη  χρήση e-methanol (MeOH ) για τη παραγωγή επιλεγμένων προϊόντων

Ο Όμιλος LEGO  διευρύνει τη  χρήση e-methanol (MeOH ) για τη παραγωγή επιλεγμένων προϊόντων

Από OPS Publications
28/04/2023

Ο Όμιλος LEGO διευρύνει τη χρήση e-methanol (MeOH ) για τη παραγωγή επιλεγμένων προϊόντων

LOGOS ET_CRT S

Η European Energy έχει συνάψει συμφωνία με τον Όμιλο LEGO για την παράδοση e-μεθανόλης (παράγεται με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα ),  ως εναλλακτική λύση στη συμβατική παραγωγή πλαστικών. Η European Energy θα παράγει μεθανόλη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χρησιμοποιώντας αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις καθώς και βιογενές CO2, που συνήθως αναφέρεται ως e-μεθανόλη, η οποία με τη σειρά της θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πλαστικών. Η European Energy θα παραδώσει την πρώτη της παρτίδα στη LEGO το επόμενο έτος.

«Η χρήση του πλαστικού e-μεθανόλης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου κόσμου, όχι μόνο στην καθημερινή μας ζωή, αλλά και στις βιομηχανικές διαδικασίες και εξοπλισμό», λέει ο Knud Erik Andersen, Διευθύνων Σύμβουλος της European Energy. «Η Novo Nordisk και ο όμιλος LEGO οδηγούν ήδη το δρόμο προς το μέλλον με διάφορους τρόπους, και τώρα ακόμη περισσότερο συμμετέχοντας σε αυτή τη συνεργασία. Αυτό ισχύει για όλες τις βιομηχανίες που επιθυμούν να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα».

Ο Όμιλος LEGO θα διερευνήσει τις πιθανές χρήσεις της ηλεκτρονικής μεθανόλης για την παραγωγή επιλεγμένων προϊόντων στο τρέχον χαρτοφυλάκιό της και αναμένει να αναπτύξει πρωτότυπα τα επόμενα χρόνια με στόχο την εμπορευματοποίηση της μακροπρόθεσμα.

 «Είμαστε περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την European Energy για να επιταχύνουμε την έρευνα και την πρόοδο στην ανάπτυξη πλαστικών χαμηλών εκπομπών άνθρακα», λέει η Nelleke van der Puil, Αντιπρόεδρος Υλικών στον Όμιλο LEGO. «Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά, έχουμε δεσμευτεί να κατασκευάζουμε τα προϊόντα μας από πιο βιώσιμα υλικά. Το έργο θα μας δώσει το τρίτο μας βιώσιμο υλικό που έχουμε αναπτύξει μαζί με Bio-ΡΕ και πρωτότυπα τούβλα από ανακυκλωμένο PET».  Η  e- μεθανόλη θα παράγεται στις εγκαταστάσεις της European Energy στη Δανία.

Maersk orders fleet of eight green methanol dual-powered box ships - The  Loadstar

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email