Home » Ξεκίνησε η 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 

Ξεκίνησε η 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) 

Από OPS Publications
04/05/2023

Ξεκίνησε η 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ)

LOGOS ET_OPC S

Εξαιρετικά πλούσιο είναι φέτος το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 19ης ΔΕΒΘ, με σημαντική παρουσία ξένων συγγραφέων, αντζέντηδων, μεταφραστών, και βέβαια πολλών Ελλήνων λογοτεχνών και εκδοτών. Η Έκθεση, που είναι ταυτόχρονα πολλά Φεστιβάλ μαζί (Νέων συγγραφέων, Μετάφρασης κ.ά.), θα διαρκέσει από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 7 Μαΐου.

Το πρόγραμμα των βασικών εκδηλώσεων :

  • Συζήτηση για τα Δικαιώματα των Συγγραφέων οργανώνει η Εταιρεία Συγγραφέων. Η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Οι Έλληνες συγγραφείς και τα δικαιώματά τους, τον 21ο αιώνα», στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στις 7 Μαΐου.
  • Επιστρέφει το Φεστιβάλ Μετάφρασης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Το 7o Φεστιβάλ Μετάφρασης στα πλαίσια της ΔΕΒΘ 2023 επιστρέφει με σημαντικές παρουσίες μεταφραστών και ομιλητών από την Ελλάδα και άλλες χώρες, από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2023.
  • Κέντρο Δικαιωμάτων» στη ΔΕΒΘ με στόχο την αύξηση των λογοτεχνικών μεταφράσεων. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει το Κέντρο Δικαιωμάτων «Διάλογος», διευρύνοντας τη διεθνή και επαγγελματική ταυτότητα του θεσμού.
  • Η νέα λογοτεχνική σκηνή της ποίησης – 9ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών . Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης υποδέχεται και φέτος τους νεότερους συγγραφείς της χώρας, συνεχίζοντας τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών για ένατη χρονιά.
  • Η 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2023 τιμά την αμερικανική λογοτεχνία. Με τιμώμενη την αμερικανική λογοτεχνία, με νέες συνεργασίες και προοπτικές στην παγκόσμια αγορά βιβλίου, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επιστρέφει από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2023, με πολλούς συγγραφείς, Έλληνες και ξένους. Τιμώμενη η Αμερικανική Λογοτεχνία – 22 εκδοτικοί οίκοι και σημαντικοί συγγραφείς από ΗΠΑ στο Αμερικανικό Περίπτερο.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email