Home » Ελβετική βιομηχανία χαρτιού | Αύξηση τζίρου χάρη στις υψηλότερες τιμές

Ελβετική βιομηχανία χαρτιού | Αύξηση τζίρου χάρη στις υψηλότερες τιμές

Από OPS Publications
15/06/2023

Ελβετική βιομηχανία χαρτιού | Αύξηση τζίρου χάρη στις υψηλότερες τιμές

LOGOS ET_OPC S

Οι ελβετοί κατασκευαστές χαρτιού πούλησαν λιγότερο χαρτί συνολικά πέρυσι, αλλά χάρη στις υψηλότερες τιμές αύξησαν σημαντικά τις πωλήσεις τους σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι ελβετικοί κατασκευαστές χαρτιού διέθεσαν περίπου 1 εκατ. τόνους χαρτιού πέρυσι, 2,31 % λιγότερο από το 2021 , ενώ οι συνολικές πωλήσεις ήταν 1,13 δισ. ελβετικά φράγκα, όπως γράφει σε δήλωση της η Ένωση Ελβετικών Κατασκευαστών Χαρτιού, Χαρτιού και Ταινιών (SPKF).

Το δημοσιογραφικό χαρτί υποχώρησε (-3,6 %) όπως και το γραφικό χαρτί (-11,6 %), αν και είχαν ισχυρό προηγούμενο έτος. Αντίθετα, το χαρτί συσκευασίας αυξήθηκε (+1,85%). Η συνολική κατανάλωση χαρτιού παρέμεινε στάσιμη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι εταιρείες μέλη της SPKF παρήγαγαν συνολικά 1,02 εκατομμύρια τόνους χαρτιού και χαρτονιού πέρυσι.

Αν και οι πωλήσεις μειώθηκαν συνολικά, οι εταιρείες-μέλη κατάφεραν να αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις τους χάρη στις υψηλότερες τιμές, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου. Στον Όμιλο CPH, για παράδειγμα, ο οποίος περιλαμβάνει τον κατασκευαστή χαρτιού Perlen Papier AG και τον κατασκευαστή ταινιών Perlen Packaging AG, οι πωλήσεις και τα κέρδη αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ. Ο όμιλος πέτυχε καθαρή αύξηση πωλήσεων 46% το 2022. Αν και οι πωλήσεις της Perlen Papier AG μειώθηκαν στους 473.500 τόνους χαρτιού, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 153 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στα 384 εκατομμύρια. Στην Perlen Packaging AG, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 35,1% στα 231 εκατομμύρια CHF. Αυτό οφειλόταν κυρίως στην αυξημένη αναλογία προϊόντων υψηλότερης ποιότητας και στις πραγματοποιηθείσες αυξήσεις τιμών.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email