Home » Weko | Συμπαιγνία σε διαδικτυακές συναλλαγές σε θυγατρικές του Office World

Weko | Συμπαιγνία σε διαδικτυακές συναλλαγές σε θυγατρικές του Office World

Από OPS Publications
15/06/2023

Weko | Συμπαιγνία σε διαδικτυακές συναλλαγές σε θυγατρικές του Office World

LOGOS ET_OW S

Η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (Weko) άνοιξε έρευνα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο αξεσουάρ εκτυπωτών και προμηθειών γραφείου. Υπάρχει η υποψία ότι χονδρέμποροι και διαδικτυακοί λιανοπωλητές έχουν συμφωνήσει για τις τιμές μεταπώλησης, όπως αναφέρει η Weko.

Η έρευνα στρέφεται κατά των χονδρεμπόρων Oridis AG και Ecomedia AG, που ανήκουν αμφότερες στην Office World Group AG. Η Weko έχει πλέον ενδείξεις ότι η Oridis και η Ecomedia «επηρέασαν» τις τιμές μεταπώλησης διαφόρων διαδικτυακών καταστημάτων λιανικής για αξεσουάρ εκτυπωτών και είδη γραφείου, όπως λέγεται. Ως αποτέλεσμα, οι εμπλεκόμενες εταιρείες θα μπορούσαν να έχουν συνάψει κάθετες συμφωνίες τιμών που είναι παράνομες βάσει της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Για τις εταιρείες ισχύει προς το παρόν το τεκμήριο αθωότητας.

Ο Όμιλος Office World διαθέτει 19 δικά του καταστήματα και πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα. Είναι επίσης στενός συνεργάτης με περίπου 2.000 τοπικούς εξειδικευμένους αντιπροσώπους και αλυσίδες λιανικής.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email