Home » Σχέδιο αναδιάρθρωση της Stora Enso που περιλαμβάνει περικοπή 1.150 θέσεων εργασίας και μείωση κύκλου εργασιών  

Σχέδιο αναδιάρθρωση της Stora Enso που περιλαμβάνει περικοπή 1.150 θέσεων εργασίας και μείωση κύκλου εργασιών  

Από OPS Publications
22/06/2023

Σχέδιο αναδιάρθρωση της Stora Enso που περιλαμβάνει περικοπή 1.150 θέσεων εργασίας και μείωση κύκλου εργασιών

LOGOS ET_OPC S

Η Stora Enso σχεδιάζει μια νέα αναδιάρθρωση όπου σε συνδυασμό με τις προηγούμενες ενέργειες της στο τμήμα υλικών συσκευασίας, θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 1.150 θέσεων εργασίας.

Ο φινλανδικός κολοσσός συσκευασίας και χαρτιού σχεδιάζει να κλείσει οριστικά τη μονάδα παραγωγής χαρτοπολτού Sunila στη Φινλανδία, την τοποθεσία De Hoop Containerboard στην Ολλανδία, μια γραμμή εμπορευματοκιβωτίων στην τοποθεσία Ostrołęka στην Πολωνία και το πριονιστήριο Näpi στην Εσθονία. Αυτές οι ενέργειες θα στοχεύουν σε μείωση περίπου 600 εργαζομένων.

Επίσης, ο όμιλος θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις σχετικά με προγραμματισμένη μείωση των υπαλλήλων γραφείου εντός των λειτουργιών του ομίλου του. Περίπου 1.300 εργαζόμενοι βρίσκονται στο πεδίο των διαπραγματεύσεων. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η περικοπή 300 θέσεων εργασίας

Παράλληλα η Stora Enso ολοκλήρωσε πρόσφατα τις περισσότερες από τις διαπραγματεύσεις αλλαγής στο τμήμα υλικών συσκευασίας, με μείωση περίπου 250 θέσεων εργασίας.

Ο όμιλος είπε ότι η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση θα ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά του, θα βελτιώσει την κερδοφορία του και θα επικεντρώσει την κατανομή κεφαλαίων σε αγορές στρατηγικής ανάπτυξης.

Η επιχείρηση πρόσθεσε ότι συνεχίζει επίσης το ταξίδι της προς ένα αποκεντρωμένο μοντέλο λειτουργίας που στοχεύει σε αυξημένη πελατοκεντρικότητα, επιχειρηματική εστίαση και μειώσεις κόστους. Η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση θα μειώσει τις ετήσιες πωλήσεις της Stora Enso κατά περίπου 380 εκατ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία του 2022. Τα λειτουργικά EBIT αναμένεται να βελτιωθούν κατά περίπου €110 εκατ. ετησίως.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email