Home » H E.E. έκλεισε την αντιμονοπωλιακή έρευνα στον τομέα του χαρτοπολτού 

H E.E. έκλεισε την αντιμονοπωλιακή έρευνα στον τομέα του χαρτοπολτού 

Από OPS Publications
30/06/2023

H E.E. έκλεισε την αντιμονοπωλιακή έρευνα στον τομέα του χαρτοπολτού

LOGOS ET_OW S

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κλείσει την αντιμονοπωλιακή έρευνά της για πιθανές αθέμιτες ανταγωνιστικές  πρακτικές στον τομέα του ξυλοπολτού.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Επιτροπή διενήργησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις πολλών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ξυλοπολτού, συμπεριλαμβανομένων των UPM, Stora Enso και Metsä-Fibre , θυγατρικής της Metsäliitto Cooperative, που με τη σειρά τους ανήκουν στον όμιλο Metsä Board. Οι επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλά κράτη μέλη.

Η Επιτροπή είχε ανησυχίες ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες ενδέχεται να παραβίασαν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τα καρτέλ και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές (άρθρο 101 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Ωστόσο, αυτό το μήνα εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε: «Μετά από ενδελεχή ανάλυση και προσεκτική αξιολόγηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει επαρκής λόγος για περαιτέρω συνέχιση της έρευνας».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email