Home » Η Etira ζητά την ανάκληση της πιστοποίησης Blue Angel της Lexmark

Η Etira ζητά την ανάκληση της πιστοποίησης Blue Angel της Lexmark

Από OPS Publications
07/07/2023

Η Etira ζητά την ανάκληση της πιστοποίησης Blue Angel της Lexmark

LOGOS ET_OPC S

Η ένωση που συγκεντρώνει Ευρωπαίους ανακατασκευαστές θεωρεί τις πρακτικές της Lexmark Γερμανίας αντιανταγωνιστικές, αφού αποτρέπουν τη χρήση ανακατασκευασμένων φυσιγγίων.

Στις 27 Ιουνίου 2023, η ευρωπαϊκή ένωση ανακατασκευαστών τόνερ και κασετών Etira, καθώς και η DKWU (Deutsche Kartuschen Wiederaufbereitungs-Unternehmen, γερμανική οργάνωση για την επισκευή αναλωσίμων εκτύπωσης) υπέβαλαν ένσταση -καταγγελία στην RAL GmbH, η οποία διαχειρίζεται την περιβαλλοντική ετικέτα Blue Angel .

Η ένσταση καταγγέλλει τις πρακτικές που θεωρούνται αντιανταγωνιστικές από τη Lexmark Γερμανίας. «Πράγματι, μετά την ενημέρωση λογισμικού που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, σχεδόν 120 μοντέλα εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων δεν μπορούσαν πλέον να φιλοξενήσουν ανακατασκευασμένα δοχεία εκτός της  Lexmark. Αποτρέποντας τη χρήση αναλώσιμων άλλων εμπορικών σημάτων, ο κατασκευαστής θα παραβίαζε το πρότυπο Blue Angel, του οποίου το κριτήριο 3.1.1.3 ορίζει ότι:  η χρήση ανακατασκευασμένων μονάδων τόνερ και ανακατασκευασμένων μονάδων και δοχείων μελάνης σύμφωνα με τα πρότυπα DIN33870-1 και 33870-2 δεν εμποδίζεται  από λογισμικό ή άλλο μέσο », αναφέρει  η Etira.

Υπενθυμίζουμε πως τον Μάιο του 2023 στη Βόρεια Αμερική, το I-ITC (International Imaging Technology Council) ξεκίνησε μια παρόμοια ενέργεια  με το GEC (Global Electronic Council) κατά της HP.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email