Home » Σπουδαίο επίτευγμα για την Ελλάδα  | Η iRobot 2η στον κόσμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της First Lego League 

Σπουδαίο επίτευγμα για την Ελλάδα  | Η iRobot 2η στον κόσμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της First Lego League 

Από OPS Publications
06/07/2023

Σπουδαίο επίτευγμα για την Ελλάδα | Η iRobot 2η στον κόσμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της First Lego League

LOGOS ET_CRT S

Πώς μία ομάδα 10 μαθητών υπό την καθοδήγηση 2 προπονητών πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση που έχει καταφέρει ποτέ ελληνική ομάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με ένα project που ενθουσίασε τους κριτές και θα μπει σύντομα σε εφαρμογή ξεκινώντας από τον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Η ρομποτική ομάδα iRobot, του σχολείου των εκπαιδευτηρίων Καίσαρης, ανέβηκε στο βάθρο των παγκόσμιων πρωταθλητών κάνοντας όλη την Ελλάδα υπερήφανη. Η 2η θέση αφορά το σύνολο της προσπάθειας της ομάδας στις τρεις επί μέρους ενότητες: Innovation Project, Robot Game & Core Values. Παράλληλα, κατέκτησε τη 2η θέση στο Robot Game συγκεντρώνοντας 400 πόντους, το απόλυτο σκορ! Η διάκριση αυτή ήρθε ανάμεσα σε 80 ομάδες από όλο τον κόσμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της FLL που διεξήχθη στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α., 12 – 14 Μάϊου.

Εντύπωση έκανε το Project της ομάδας: “Anaerobic Orbiter”. Πρόκειται για τον 1ο αναερόβια αντιδραστήρα που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από αποτσίγαρα και άλλα άχρηστα υλικά. Σύμφωνα με την επίσημη μελέτη, ο αντιδραστήρας αυτός είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα από Δήμο, ο οποίος θα κάνει απόσβεση σε μόλις 4 χρόνια. Ο πρωτότυπος αντιδραστήρας που παρουσιάστηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της FLL στην Αμερική είναι 100% λειτουργικός και εντυπωσίασε τους κριτές.

Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/ 13077/Δ2) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Τα τρία τμήματα μας, εμπνέουν τους νέους να πειραματιστούν και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, κωδικοποίηση και δεξιότητες σχεδιασμού μέσω της πρακτικής μάθησης STEM και της ρομποτικής. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

 

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email