Home » Η εταιρεία παιχνιδιών Zuru έχασε την δικαστική μάχη στην υπόθεση του σήματος Lego

Η εταιρεία παιχνιδιών Zuru έχασε την δικαστική μάχη στην υπόθεση του σήματος Lego

Από OPS Publications
21/07/2023

Η εταιρεία παιχνιδιών Zuru έχασε την δικαστική μάχη στην υπόθεση του σήματος Lego

LOGOS ET_CRT S

Η εταιρεία παιχνιδιών Zuru, έχασε μια δικαστική μάχη όπου πολέμησε για να χρησιμοποιήσει το όνομα της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών Lego στη συσκευασία των δικών της πλαστικών τούβλων.

Η Zuru, η οποία ιδρύθηκε από τα αδέρφια Cambridge, Nick, Mat και Anna Mowbray, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Auckland σε μια προσπάθεια να μπορέσει να ισχυριστεί ότι στη συσκευασία του τα πλαστικά τουβλάκια κατασκευής παιχνιδιών του ήταν συμβατά με τα τουβλάκια της Lego.

Ωστόσο, η Lego εξαιρεί τον ισχυρισμό, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις συμβατότητας που περιείχαν τη λέξη “Lego” παραβίαζαν το εμπορικό της σήμα.

Ο δικαστής αποφάνθηκε υπέρ της Lego σε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εκδόθηκε στις 12 Ιουλίου, λέγοντας ότι η αξίωση του Ζουρού απέτυχε στο σύνολό της.

Για την ιστορία Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, η Zuru συμπεριέλαβε αρχικά στη συσκευασία του προϊόντος Max Build More που πωλήθηκε στη Νέα Ζηλανδία μια ειδοποίηση ή δήλωση συμβατότητας, που έλεγε “συμβατά με τούβλα Lego”.

Η Lego πήρε αμέσως μέτρα εξαίρεσης, ωθώντας τον λιανοπωλητή The Warehouse να αποσύρει τα προϊόντα από την πώληση. Η Zuru αντικατέστησε τη δήλωση συμβατότητας με μια ειδοποίηση που ανέφερε ότι τα προϊόντα της ήταν «συμβατά με μεγάλες μάρκες». Δύο χρόνια αργότερα, ο Zuru προσπάθησε να επιστρέψει στην αρχική μορφή της δήλωσης συμβατότητας. Συνάντησε αμέσως την ίδια απάντηση από τη Lego και η αποθήκη απείλησε ξανά να αποσύρει τα προϊόντα από την πώληση με κόστος για τη Zuru.

Η Zuru δεν αποδέχτηκε ότι θα μπορούσε να αποτραπεί από το να αναφέρεται σε τουβλάκια Lego στις δηλώσεις συμβατότητάς της και ζήτησε δικαστική απόφαση ότι η συμπερίληψη των δηλώσεων δεν θα παραβίαζε το εμπορικό σήμα της Lego. Η Lego αντιστάθηκε στους ισχυρισμούς της Zuru και ισχυρίστηκε ότι η προηγούμενη και μελλοντική χρήση δηλώσεων συμβατότητας που περιέχουν τη λέξη “Lego” συνιστούσε παραβίαση του εμπορικού της σήματος.

Η Lego προώθησε επίσης ανταγωγές ισχυριζόμενες ότι η χρήση οποιασδήποτε δήλωσης συμβατότητας που περιέχει το εμπορικό σήμα Lego είχε οδηγήσει και θα οδηγούσε στη Zuru να περάσει τα προϊόντα της ως προϊόντα Lego, παραβιάζοντας τον νόμο περί δίκαιου εμπορίου.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email