Home » Η Hamelin εξαγοράζει μέρος του Ομίλου Pelikan 

Η Hamelin εξαγοράζει μέρος του Ομίλου Pelikan 

Από OPS Publications
21/07/2023

Η Hamelin εξαγοράζει μέρος του Ομίλου Pelikan

LOGOS ET_OPC S

Δύο ιστορικές ευρωπαϊκές εταιρείες ανακοίνωσαν μια κορυφαία συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει  μέρος εξαγοράς του ομίλου Pelikan, από την Hamelin.  Η Hamelin που ιδρύθηκε στην Caen της Γαλλίας το 1864, γνωστή ιδιαίτερα  για το σήμα της Oxford,  τη ναυαρχίδα του ομίλου, είναι κορυφαία εταιρία  τετραδίων και προϊόντων αρχειοθέτησης. Ο Όμιλος  Pelikan, που ιδρύθηκε στη Γερμανία πριν από 185 χρόνια, εξειδικευμένος σε σχολικά και είδη γραφείου με τα εμπορικά σήματα Pelikan και Herlitz είναι  επίσης ηγέτης στην παγκόσμια αγορά (ο παγκόσμιος κατάλογος έχει περισσότερα από 12.000 είδη), με  τοπικές θυγατρικές και εταιρείες πωλήσεων σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Ασία.  Επιπλέον, η Pelikan λειτουργεί εργοστάσια παραγωγής στη Γερμανία, το Μεξικό, την Κολομβία και την Πολωνία. Το 2022, η εταιρεία κατέγραψε καθαρό κύκλο εργασιών άνω των 200 εκατ. €.

Η συναλλαγή, η οποία υπόκειται σε όρους ρυθμιστικών αρχών, πρέπει να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2023, θα επιτρέψει στις δυο εταιρείες να εδραιώσουν την από κοινού παρουσία τους στις διεθνείς αγορές.

File:Logo Groupe Hamelin.svg - Wikimedia Commons“Οι συνέργειες είναι σημαντικές και το δυναμικό ανάπτυξης είναι πολύ ισχυρό για τις μάρκες Oxford και Pelikan παγκοσμίως”, σχολίασε ο Éric Joan, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hamelin.

Η Hamelin πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο άνω των 400 εκατ. € και απασχολεί 2.300 άτομα μέσω των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, την Τουρκία, την Τυνησία και την Αυστραλία ενώ διαθέτει  τοπικές θυγατρικές και δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία, Δανία, Πολωνία, Τσεχία, Τουρκία, Τυνησία και Αυστραλία, οι οποίες, μαζί με υπάρχουσες δραστηριότητες της Pelikan σε άλλες χώρες και περιοχές, θα ενισχύσουν τις πωλήσεις και θα είναι το τέλειο ταίρι για συνεργάτες εμπορικών καναλιών και τελικούς καταναλωτές.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email