Home » 10% αυξήθηκαν οι τιμές των σχολικών ειδών, πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2023 στη Γαλλία 

10% αυξήθηκαν οι τιμές των σχολικών ειδών, πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2023 στη Γαλλία 

Από OPS Publications
20/07/2023

10% αυξήθηκαν οι τιμές των σχολικών ειδών, πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2023 στη Γαλλία

LOGOS ET_OPC S

Σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών UFC-Que Choisir, η τιμή των σχολικών ειδών έχει αυξηθεί κατά 10% από την έναρξη του σχολικού έτους 2022 στη Γαλλία.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2023 στον ιστότοπό της, η ένωση καταναλωτών UFC-Que Choisir σημειώνει αύξηση 10% στην τιμή των σχολικών ειδών μεταξύ Ιουλίου 2022 και Ιουλίου 2023. Αυτή η παρατήρηση είναι το αποτέλεσμα έρευνας σε σούπερ μάρκετ για 137 προϊόντα.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι οι ιδιωτικές ετικέτες έχουν αυξηθεί περισσότερο από τις εθνικές μάρκες: 11% έναντι 9%. Από την άλλη πλευρά, είναι τα είδη γραφικής ύλης (τετράδια, κλασέρ κ.λπ.) που έχουν υποστεί τον μεγαλύτερο πληθωρισμό με +14%, ιδίως λόγω της εκτίναξης των τιμών των πρώτων υλών, εξηγεί η ένωση. Ο καλλιτεχνικός εξοπλισμός κοστίζει 9% περισσότερο από πέρυσι, μπροστά από τον επιστημονικό εξοπλισμό (+8%). Τα όργανα γραφής εμφανίζουν 7% αύξηση.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email