Home » Wall Street Journal | Η Κίνα έχει πρόβλημα αποπληθωρισμού και αυτό σημαίνει χαμηλότερες τιμές για τον υπόλοιπο κόσμο 

Wall Street Journal | Η Κίνα έχει πρόβλημα αποπληθωρισμού και αυτό σημαίνει χαμηλότερες τιμές για τον υπόλοιπο κόσμο 

Από OPS Publications
20/07/2023

Wall Street Journal | Η Κίνα έχει πρόβλημα αποπληθωρισμού και αυτό σημαίνει χαμηλότερες τιμές για τον υπόλοιπο κόσμο 

LOGOS ET_OW S

Οι τιμές που χρεώνουν τα κινεζικά εργοστάσια υποχώρησαν τον Μάιο με τον πιο απότομο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων επτά ετών. Οι τιμές παραγωγού της Κίνας μειώθηκαν κατά 4,6% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα τον Μάιο, την πιο αδύναμη ένδειξη από τις αρχές του 2016 και τον όγδοο συνεχόμενο μήνα πτώσης.

Γιατί η Κίνα παλεύει με τον αποπληθωρισμό; Γιατί, ο δυτικός κόσμος αποτελεί μέρος του προβλήματός. Αγοράζουμε λιγότερο. Και δεν είμαστε μόνο εμείς. Και οι Κινέζοι καταναλωτές κρατούν το πορτοφόλι τους στις τσέπες τους.

Αν και μια παρατεταμένη περίοδος πτώσης των τιμών πιθανότατα δεν είναι στα χαρτιά, οι Κινέζοι αρμόδιοι  θα  πρέπει ωστόσο να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν αυτόν τον κίνδυνο και να επαναφέρουν την οικονομία σε σωστή πορεία, λένε οικονομολόγοι, ίσως μειώνοντας τα επιτόκια, αποδυναμώνοντας το νόμισμα ή προσφέροντας μετρητά ή άλλα κίνητρα δαπανών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η μείωση των επιτοκίων και η αποδυνάμωση του κινεζικού νομίσματος θα σημάνει χαμηλότερες τιμές για όσους κατασκευάζουν στην Κίνα. Η Κίνα δεν εξάγει μόνο παιχνίδια. Εξάγουν και αποπληθωρισμό. Και τα δύο είναι καλά νέα για τις χώρες που παλεύουν με τον πληθωρισμό.

 

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email