Home » Η Funko ανακοίνωσε νέα μείωση προσωπικού έως και 200 άτομα 

Η Funko ανακοίνωσε νέα μείωση προσωπικού έως και 200 άτομα 

Από OPS Publications
04/08/2023

Η Funko ανακοίνωσε νέα μείωση προσωπικού έως και 200 άτομα

LOGOS ET_CRT S

Η Funko ανακοίνωσε ότι η εταιρεία υφίσταται σημαντική αναδιάρθρωση. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να απολύσει μεταξύ 180-200 υπαλλήλους, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 12-13% του εργατικού δυναμικού της.

Η Funko ανέφερε  ότι με αυτή την ενέργεια ο όμιλος θα επιβαρυνθεί έως και με $2,8 εκατ.  (ποσό που σχετίζεται με τις απολύσεις), αλλά θα επωφεληθεί από εξοικονόμηση μετρητών από $20 έως $22 εκατ. σε ετήσια βάση. Η εταιρεία λέει ότι επιλέγει να μειώσει το επίπεδο στελεχών της ως «μέρος των πρωτοβουλιών της εταιρείας για την εξισορρόπηση της δομής του κόστους της σε τομείς προτεραιότητας που η εταιρεία πιστεύει ότι θα οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και θα βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους. Καθώς η εταιρεία εστιάζει σε αυτούς τους στόχους, ενοποιεί λειτουργίες και εξαλείφει ή μειώνει τις επενδύσεις σε τομείς χαμηλότερης εστίασης».

Η Funko έχει ήδη απολύσει περίπου 150 υπαλλήλους σε έναν κύκλο περικοπών προσωπικού νωρίτερα φέτος, καθώς και μείωσε την επιχείρηση συλλεκτικών αφισών ταινιών, που λειτουργεί με την επωνυμία Mondo, την οποία είχε αποκτήσει για $14 εκατ. νωρίτερα.

Η Funko ανεφερε ότι οι περικοπές προσωπικού αποτελούν μέρος πρωτοβουλιών για την εξισορρόπηση της δομής του κόστους της,  σε τομείς προτεραιότητας που θα οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και θα βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους. Δεν έχει επιβεβαιωθεί σε ποιους τομείς θα γίνουν οι περικοπές προσωπικού.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email