Home » Digital Commerce 360 | Πέντε εταιρείες αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου 

Digital Commerce 360 | Πέντε εταιρείες αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου 

Από OPS Publications
03/08/2023

Digital Commerce 360 | Πέντε εταιρείες αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου

LOGOS ET_OW S

Οι 100 κορυφαίες διαδικτυακές αγορές πούλησαν αγαθά αξίας 3,25 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα του Digital Commerce 360, με τις πωλήσεις τρίτων σε πλατφόρμες να αντιπροσωπεύουν το 77,5% της συνολικής ακαθάριστης αξίας εμπορευμάτων μεταξύ των 100 κορυφαίων εταιρειών του Βάση δεδομένων διαδικτυακών αγορών 2023.

Ένα άλλο συμπέρασμα που επισημαίνει η μελέτη είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης προήλθε από τις υβριδικές αγορές, οι οποίες έφτασαν να αυξηθούν κατά 7,2%, σε σύγκριση με το 2,9% που καταγράφηκε πέρσι από τον μέσο όρο των αγορών, ενώ οι αμιγείς παίκτες υποχώρησαν κατά 0,9%.

Από τις πέντε κορυφαίες παγκόσμιες διαδικτυακές αγορές, οι τρεις είναι από την Κίνα, με τα Taobao και Tmall να κατατάσσονται πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα και το JD.com τέταρτο. Την τρίτη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει η βορειοαμερικανική Amazon, ενώ το Top 5 κλείνει το Marketplace Shopee, από την Ινδονησία, που καταλαμβάνει τη θέση του eBay στην κατάταξη. Επιπλέον, η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, με τον μεγαλύτερο πληθυσμό ψηφιακών αγοραστών (710 εκατομμύρια άτομα) και πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που μέχρι το 2022 ξεπέρασαν το σύνολο της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email