Home » Η LEGO κυκλοφορεί τουβλάκια Braille 

Η LEGO κυκλοφορεί τουβλάκια Braille 

Από OPS Publications
29/08/2023

Η LEGO κυκλοφορεί τουβλάκια Braille

LOGOS ET_CRT S

Ενόψει του Παγκόσμιου Μήνα Ευαισθητοποίησης των Τυφλών αυτόν τον Οκτώβριο και ανταποκρινόμενο στην παγκόσμια ζήτηση, ο Όμιλος LEGO κυκλοφόρησε τούβλα Braille LEGO , τα οποία είναι τώρα διαθέσιμα για αγορά στο διαδίκτυο για πρώτη φορά. Το Παιχνίδι με Braille LEGO απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6+ ετών και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όποιος ενδιαφέρεται για τη γραφή μπράιγ, είτε είναι τυφλός, είτε με μειωμένη όραση, να μπορεί να διασκεδάσει γνωρίζοντας το σύστημα μπράιγ σε ένα παιχνιδιάρικο τρόπο.

Το σετ συνοδεύεται από 287 τούβλα σε πέντε χρώματα: λευκό, κίτρινο, πράσινο, κόκκινο και μπλε. Όλα τα τουβλάκια είναι πλήρως συμβατά με άλλα προϊόντα LEGO και τα καρφιά σε κάθε τούβλο είναι διατεταγμένα ώστε να αντιστοιχούν στους αριθμούς και τα γράμματα στο σύστημα braille, με την έντυπη έκδοση του συμβόλου ή του γράμματος να βρίσκεται κάτω από τα καρφιά.

«Για τα τυφλά και τα παιδιά με μειωμένη όραση, αλλά και για τους ενήλικες, έχει μεγάλη σημασία αν μπορούν να μοιραστούν το ταξίδι τους στην εκμάθηση του braille με τους ανθρώπους που αγαπούν περισσότερο», λέει η Martine Abel-Williamson, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Τυφλών. «Για την κοινότητα των τυφλών, η γραφή μπράιγ δεν είναι απλώς αλφαβητισμός, είναι η είσοδός μας στην ανεξαρτησία και την ένταξη σε αυτόν τον κόσμο, και η διάθεση των LEGO Braille Bricks στο ευρύτερο κοινό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. Και επειδή βασίζεται σε ένα προϊόν που τόσες πολλές οικογένειες ήδη γνωρίζουν και αγαπούν, αυτό είναι πραγματικά μια πρόσκληση για όλα τα μέλη της οικογένειας να διασκεδάσουν χτίζοντας δεξιότητες αφής και να εξοικειωθούν με τη γραφή μπράιγ χρησιμοποιώντας το ίδιο εργαλείο».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email