Home » Όμιλος Faber-Castell | Ισχυρό άλμα στις πωλήσεις 

Όμιλος Faber-Castell | Ισχυρό άλμα στις πωλήσεις 

Από OPS Publications
29/08/2023

Όμιλος Faber-Castell | Ισχυρό άλμα στις πωλήσεις

LOGOS ET_OPC S

Στο οικονομικό έτος 2022/2023, ο Όμιλος Faber-Castell σημείωσε τον δεύτερο υψηλότερο κύκλο εργασιών στην ιστορία της εταιρείας. Η οικογενειακή επιχείρηση σημείωσε διψήφια ανάπτυξη και στους δύο τομείς δραστηριότητας της  (Γραφή & σχέδιο και καλλυντικά).

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος κατέγραψε ισχυρή αύξηση πωλήσεων κατά 24,2% στα 649,2 εκατ. ευρώ (προηγούμενο έτος: 522,6 εκατ. ευρώ), ενώ σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, η αύξηση των πωλήσεων ήταν 19,9%. Οι δύο επιχειρηματικοί τομείς «Γραφή & Σχέδιο» και «Καλλυντικά» συνέβαλαν εξίσου σε αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Στον τομέα «Γραφή & Σχέδιο», σχεδόν όλοι οι τομείς αρμοδιοτήτων πέτυχαν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Παρά τη μικρή μείωση της ζήτησης στον δημιουργικό τομέα, οι πωλήσεις στον τομέα «Τέχνη και Γραφικά» εξακολουθούν να είναι πολύ πάνω από το επίπεδο του οικονομικού έτους 2019/20 πριν από την Covid. Η Λατινική Αμερική και η Ασία/Ειρηνικός συνέβαλαν δυσανάλογα πολύ στην αύξηση των πωλήσεων.

«Η νέα παγκόσμια εταιρική στρατηγική μας λειτουργεί πολύ καλά. Χάρη στη προσπάθεια των παγκόσμιων ομάδων μας, καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά τις πωλήσεις το περασμένο οικονομικό έτος. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους που, παρά τις προκλήσεις στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Stefan Leitz. «Αν και η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη λόγω του αυξημένου κόστους, αναμένουμε ανάπτυξη πάνω από την αγορά τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Leitz.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email