Home » Ο Όμιλος Lego παρουσιάζει αύξηση μεριδίου αγοράς 

Ο Όμιλος Lego παρουσιάζει αύξηση μεριδίου αγοράς 

Από OPS Publications
31/08/2023

Ο Όμιλος Lego παρουσιάζει αύξηση μεριδίου αγοράς

LOGOS ET_CRT S

Ο Όμιλος Lego ανακοίνωσε κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2023. Τα έσοδα αυξήθηκαν +1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022. Οι καταναλωτικές πωλήσεις αυξήθηκαν +3%, ξεπερνώντας τις επιδόσεις μιας φθίνουσας αγοράς παιχνιδιών και συμβάλλοντας στην ισχυρή αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Τα λειτουργικά κέρδη ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες σε σύγκριση με ένα εξαιρετικά ισχυρό α’ εξάμηνο του 2022. Η εταιρεία συνέχισε να επιταχύνει τις δαπάνες σε μακροπρόθεσμες στρατηγικές πρωτοβουλίες, όπως η μεταποίηση, η ψηφιακή τεχνολογία και η βιωσιμότητα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας, ειδικά καθώς ήταν ένα δύσκολο εξάμηνο για τη βιομηχανία παιχνιδιών. Η ζήτηση για τα προϊόντα μας μάς οδήγησε να ξεπεράσουμε τον κλάδο και να αυξήσουμε σημαντικά το μερίδιο αγοράς», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Niels B Christiansen.

«Η ισχυρή οικονομική μας θέση μας επιτρέπει να επενδύουμε μακροπρόθεσμα, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η ψηφιακή τεχνολογία, η βιωσιμότητα και η μεταποίηση. Συνολικά, η απόδοσή μας είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες, μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια εξαιρετικής ανάπτυξης και είμαστε ευγνώμονες για τους σπουδαίους συναδέλφους μας που εργάζονται καθημερινά για να εμπνεύσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι».

Τα θέματα με την κορυφαία απόδοση στο πρώτο εξάμηνο ήταν ένας συνδυασμός εγχώριων IP και εξωτερικών IP και περιλάμβαναν Lego Icons, Lego Star Wars, Lego Technic και Lego City.

Το Lego Group και η Epic Games συνεχίζουν να σημειώνουν καλή πρόοδο στη συνεργασία τους για να δημιουργήσουν διασκεδαστικές, ασφαλείς ψηφιακές εμπειρίες για παιδιά και αναμένουν ότι θα μπορούν να μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες τους επόμενους μήνες.

Ο Niels πρόσθεσε: «Παραμένουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στη φιλοδοξία μας να εμπνεύσουμε και να αναπτύξουμε περισσότερα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε σε ισχυρή οικονομική θέση για να εκπληρώσουμε αυτήν την αποστολή σήμερα και επενδύουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να αποδίδουμε για πολλές γενιές στο μέλλον».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email