Home » Ανησυχητική  αύξηση των τιμών για τα σχολικά είδη στη Γερμανία 

Ανησυχητική  αύξηση των τιμών για τα σχολικά είδη στη Γερμανία 

Από OPS Publications
08/09/2023

Ανησυχητική αύξηση των τιμών για τα σχολικά είδη στη Γερμανία

LOGOS ET_OPC S

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας , οι τιμές για τα χάρτινα προϊόντα, όπως τα τετράδια και τα μπλοκ σχεδίασης, έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 14 %  σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, διπλάσια από τον γενικό πληθωρισμό.

Δοκιμαστικές αγορές σχολικών ειδών,  με βάση τις λίστες αγορών από διάφορα σχολεία στο Βερολίνο, αποκάλυψαν το κόστος αγοράς σχολικών για την έναρξη των σχολείων φτάνει τα 135€ για τα παιδιά της πρώτης τάξης συν σχολικές τσάντες ενώ προσθέτοντας και τον  αθλητικό εξοπλισμό το κόστος εκτοξεύεται στα 260€ αυξημένο κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.  Για ένα παιδί σχολικής ηλικίας στην Ε’ τάξη το κόστος μόνο για τα σχολικά ανέρχεται στα  165€ (αύξηση 12%) συν τα έξοδα για αθλητικά ρούχα και παπούτσια. Η έρευνα βασίστηκε στις φθηνότερες δυνατές τιμές.

 «Καμία οικογένεια δεν πρέπει να ανησυχεί οικονομικά γιατί το παιδί χρειάζεται ένα τετράδιο ασκήσεων ή μια τσάντα φιλική προς την πλάτη», εξηγεί ο Ulrich Schneider, γενικός διευθυντής της Paritätischer Wohlfahrtsverband. Είναι απαράδεκτο για ένα κράτος πρόνοιας τα ψώνια στην αρχή της σχολικής χρονιάς να φέρνουν τις οικογένειες σε υπαρξιακή ανάγκη. «Τα σχολικά είδη αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού κάθε παιδιού. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να διασφαλιστεί ότι κάθε παιδί έχει τις ίδιες ευκαιρίες ».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email