Home » Ο Όμιλος LEGO επενδύει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την αειφορία 

Ο Όμιλος LEGO επενδύει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την αειφορία 

Από OPS Publications
07/09/2023

Ο Όμιλος LEGO επενδύει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την αειφορία

LOGOS ET_CRT S

Ο Όμιλος LEGO έχει δεσμευτεί να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) έως το 2050 ως μέρος των συνεχών προσπαθειών του για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η εταιρεία έχει υποβάλει την πρόθεσή της στην πρωτοβουλία Science Based Target (SBTi) και θα συνεργαστεί με την SBTi για την ανάπτυξη ενός στόχου που θα καλύπτει τις εκπομπές Πεδίου 1, 2 και 3*.

Η δέσμευση αποτελεί επέκταση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου στόχου για το κλίμα για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 37% έως το 2032 από μια βάση του 2019, η οποία είχε προηγουμένως εγκριθεί από το SBTi.

Ο Όμιλος LEGO θα επιδιώξει να συνεργαστεί με το SBTi για την ανάπτυξη του στόχου καθαρού μηδέν τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ θα αναπτύξει ένα σχέδιο μετάβασης για το κλίμα που θα παρουσιάζει έναν οδικό χάρτη για την επίτευξη του στόχου.

Ο Όμιλος LEGO σχεδιάζει να τριπλασιάσει τις επενδύσεις του στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα τα επόμενα τρία χρόνια, ιδιαίτερα σε τομείς που θα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ξοδεύοντας περισσότερα από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την αειφορία. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Σχεδιασμός κτιρίων και χώρων ώστε να λειτουργούν με ουδέτερο άνθρακα. Τα εργοστάσια και τα κτίρια θα σχεδιαστούν και θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα.
  • Αύξηση της δυναμικότητας και της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας στις εγκαταστάσεις τους. Λαμβάνοντας υπόψη τις εκπομπές CO2 σε όλες τις επιχειρηματικές αποφάσεις.
  • Εφαρμόζοντας το Shadow Carbon Pricing, έναν δείκτη άνθρακα που θα συνδέεται με τις αμοιβές των στελεχών από το 2024 αλλα και με υπεύθυνες ταξιδιωτικές πολιτικές για τη μείωση του όγκου των ταξιδιών των εργαζομένων, ειδικά των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών.
  • Συνένωση δυνάμεων με προμηθευτές (μέσω του μακροχρόνιου προγράμματος Engage-to-Reduce) για τη συλλογική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το 98% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του ομίλου προέρχεται εκτός των δραστηριοτήτων του, από την εφοδιαστική του αλυσίδα.
  • Πέρα από τις παραπάνω δραστηριότητες , η εταιρεία θα συνεχίσει επίσης να επενδύει σε πρωτοβουλίες για τη μείωση του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες ενδέχεται να μην μετρούν για την επίτευξη του στόχου που έχει εγκριθεί από το SBTi σε αυτό το στάδιο. Αυτές περιλαμβάνουν την υποστήριξη προγραμμάτων δέσμευσης άνθρακα και την κλιμάκωση  για τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα ως πρώτη ύλη.

Ο Niels B Christiansen, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου LEGO δήλωσε: «Η άμεση προτεραιότητά μας είναι να επιτύχουμε τους στόχους μας για τη μείωση του άνθρακα το 2032 και σημειώνουμε πρόοδο σε μια σειρά από πρωτοβουλίες. Αυτός ο νέος, μακροπρόθεσμος στόχος θα διασφαλίσει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τις επόμενες δεκαετίες. Θα ενθαρρύνει επίσης τις μελλοντικές γενιές εργαζομένων, συνεργατών και προμηθευτών LEGO να συνεχίσουν να εργάζονται με μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επιχείρησής μας. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά προσβλέπουν σε εμάς να κάνουμε αυτό που είναι σωστό. Η φροντίδα για το περιβάλλον είναι ένα από τα κύρια μέλημά τους και λαμβάνουμε εκατοντάδες γράμματα το χρόνο με εξαιρετικές ιδέες από παιδιά για το πώς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Μας κρατούν υπόλογους και πρέπει να θέσουμε φιλόδοξους στόχους και να λάβουμε ουσιαστικές και διαρκείς ενέργειες για να προστατεύσουμε το μέλλον τους».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email