Home » Η Haba Familygroup υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης 

Η Haba Familygroup υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης 

Από OPS Publications
21/09/2023

Η Haba Familygroup υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης

LOGOS ET_CRT S

Η οικονομική κατάσταση στη Haba συνεχίζει να επιδεινώνεται. Μετά από μια πτώση στις πωλήσεις και τις περικοπές θέσεων εργασίας, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση αφερεγγυότητας και παράλληλης αυτοδιαχείρισης , την οποία ενέκρινε το περιφερειακό δικαστήριο του Coburg.

Στα μέσα Ιουλίου, η Haba ανακοίνωσε τεράστιες περικοπές θέσεων εργασίας ,μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα ήρθε η είδηση ​​ότι η Jako-O χώριζε τους δρόμους της ως αποτέλεσμα, να μην υλοποιηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης : «Haba 2030 – για τα παιδιά μας του αύριο» . «Η αίτηση αφερεγγυότητας  ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη για εμάς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Mario Wilhelm . «Ωστόσο, δεδομένης της τεταμένης οικονομικής κατάστασης, οι διαδικασίες παράλληλης αυτοδιοίκησης είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψει γρήγορα ο όμιλος Haba στην προηγούμενη ισχύ του.»

Σύμφωνα με τη Haba, η αυτοδιαχείριση σημαίνει «την ευκαιρία για ένα εντελώς νέο ξεκίνημα» . Η αυτοδιαχείριση καθιστά επίσης δυνατή τη θέση της οικογενειακής επιχείρησης «για σταθερή οικονομική βάση μακροπρόθεσμα» μετά την οικονομική αναταραχή των τελευταίων εβδομάδων και μηνών, συνεχίζει η δήλωση. Η διοίκηση της Haba παραμένει στη θέση της. Λέγεται ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες θα «συνεχιστούν ως συνήθως». Η Haba διόρισε τον εμπειρογνώμονα αναδιάρθρωσης Martin Mucha ως γενικό εκπρόσωπο για την αφερεγγυότητα στην αυτοδιαχείριση. Ο δικηγόρος Tobias Sorg διορίστηκε ως προσωρινός διαχειριστής.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email