Home » Μειώθηκαν οι όγκοι πωλήσεων του ομίλου Exacompta-Clairefontaine το πρώτο εξάμηνο του 2023

Μειώθηκαν οι όγκοι πωλήσεων του ομίλου Exacompta-Clairefontaine το πρώτο εξάμηνο του 2023

Από OPS Publications
28/09/2023

Μειώθηκαν οι όγκοι πωλήσεων του ομίλου Exacompta-Clairefontaine το πρώτο εξάμηνο του 2023

LOGOS ET_OPC S

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2023, ο όμιλος Exacompta-Clairefontaine δημοσίευσε τα οικονομικά στοιχεία του για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι πωλήσεις της Exacompta-Clairefontaine αυξήθηκαν κατά 5,9% σε αξία, φτάνοντας τα 421,9 εκατ. ευρώ. Αυτός ο τζίρος ωστόσο κρύβει πτωτικούς όγκους: “… η παραγωγή χαρτιού (τζίρος 202,35 εκατ. ευρώ) μειώθηκε κατά 8% «μετά από προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας λόγω του χαμηλού επιπέδου παραγγελιών”, επισημαίνει στο σχετικό δελτίο η βιομηχανία.

Η μεταποιητική δραστηριότητα (τζίρος 303,35 εκατ. ευρώ) κατέγραψε επίσης χαμηλότερους όγκους στις περισσότερες οικογένειες προϊόντων σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022 που ήταν εξαιρετικό.

Η Γαλλία παραμένει η κορυφαία αγορά της χαρτοποιίας με 52% των πωλήσεων, μπροστά από την ευρωπαϊκή ζώνη (44% του κύκλου εργασιών) και ακολουθεί η αγορά εκτός Ευρώπης (4%). Οι προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους είναι αβέβαιες για την Exacompta-Clairefontaine επειδή “… οι παραγγελίες που καταγράφονται δεν καθιστούν δυνατή τη διατήρηση της πλήρους δραστηριότητας σε πολλά τμήματα της παραγωγής, ενώ το λειτουργικό αποτέλεσμα για το έτος θα μπορούσε να είναι κοντά σε αυτό του πρώτου εξαμήνου” όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο του όμιλου.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email