Home » Playmobil  | Μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας λόγω απώλειας τζίρου και κερδών 

Playmobil  | Μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας λόγω απώλειας τζίρου και κερδών 

Από OPS Publications
05/10/2023

Playmobil | Μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας λόγω απώλειας τζίρου και κερδών

LOGOS ET_CRT S

Τα αποτελέσματα της  εταιρικής ανάλυσης από τη McKinsey για τον όμιλο Horst Brandstätter  είναι ξεκάθαρα:  η μητρική εταιρεία Playmobil θα πρέπει να απολύσει σχεδόν 700 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον της.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας που προγραμματίζονται μέχρι το 2025 αντιστοιχούν σε μερίδιο 17% παγκοσμίως. «Η διοίκηση της εταιρείας πήρε αυτή την απόφαση αφού ολοκλήρωσε μια έρευνα όλων των επιχειρηματικών τομέων και λαμβάνοντας υπόψη την επιχειρηματική ανάπτυξη και τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις», ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος του ομίλου.

Η εταιρεία παρουσίασε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ως την αιτία για τις περικοπές θέσεων εργασίας (πανδημία κορωνοϊού, πόλεμος στην Ουκρανία, αυξημένες τιμές ενέργειας και πρώτων υλών). Τόσο η μάρκα παιχνιδιών Playmobil όσο και η μάρκα Lechuza, που ανήκει στον όμιλο, συνεχίζουν να αισθάνονται τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητρική Playmobil  έχει σημειώσει σημαντική μείωση σε κέρδη και πωλήσεις τις δύο προηγούμενες οικονομικές χρήσεις.

Ήδη την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι ο κατασκευαστής Playmobil ήθελε να αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες την κατασκευή καλουπιών με στόχο να περικόψει θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κατασκευή καλουπιών δεν είναι πλέον μια από τις βασικές δραστηριότητες  της εταιρείας. Η Playmobil είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα βάλει το τμήμα διακόσμησης της σε εξωτερικά χέρια στο μέλλον.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email