Home » Η Mattel βλέπει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου να αυξάνονται σημαντικά

Η Mattel βλέπει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου να αυξάνονται σημαντικά

Από OPS Publications
26/10/2023

Η Mattel βλέπει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου να αυξάνονται σημαντικά

LOGOS ET_CRT S

Οι κλασικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των κούκλων και των οχημάτων, επανέφεραν τη βελόνα προς τη σωστή κατεύθυνση, εν μέσω μιας δύσκολης χρονιάς για τη Mattel και την υπόλοιπη βιομηχανία παιχνιδιών.

Για το τρίτο τρίμηνο, η Mattel ανέφερε άνοδο 9% στις καθαρές πωλήσεις στα 1,92 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ παράλληλα παρουσίασε αύξηση στα κέρδη, στο μικτό περιθώριο και τα λειτουργικά έσοδα. Επιπλέον, η εταιρεία επαναγόρασε 60 εκατομμύρια δολάρια σε δικές της μετοχές.

«Οι ισχυρές επιδόσεις της Mattel στο τρίτο τρίμηνο αντικατοπτρίζουν την επιτυχή εφαρμογή της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη της επιχείρησης παιχνιδιών της Mattel που βασίζεται σε IP και την επέκταση της προσφοράς ψυχαγωγίας μας. Η καταναλωτική ζήτηση για τα προϊόντα μας αυξήθηκε το τρίμηνο αυτό και συνεχίσαμε να ξεπερνάμε τον μέσο όρο του κλάδου. Τα αποτελέσματά μας ενισχύθηκαν από την επιτυχία της ταινίας «Barbie», η οποία έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο και σηματοδότησε ένα βασικό ορόσημο για τη Mattel. Είμαστε σε πολύ καλή θέση ανταγωνιστικά και αναμένουμε να κερδίσουμε μερίδιο αγοράς το τέταρτο τρίμηνο και συνολικά στο έτος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρο τον οργανισμό Mattel για τα επιτεύγματα, τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή τους να δημιουργήσουν αξία για τους μετόχους». Δήλωσε ο Ynon Kreiz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mattel.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε μια δύσκολη χρονιά, οι καθαρές πωλήσεις της Mattel μειώθηκαν μόλις 5% τους πρώτους εννέα μήνες, αντισταθμίζοντας τα κέρδη το τρίτο τρίμηνο. Η Barbie, μαζί με τις Disney Princess και Disney Frozen, οδήγησε στην ανάπτυξη των Dolls, ενώ η Hot Wheels τροφοδότησε κέρδη στα Vehicles. Η Mattel σημειώνει ότι η ανάπτυξή της αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις μειώσεις στις κατηγορίες Action Figures, Building Sets, Games και Other (κυρίως Action Figures) και σε Infant, Toddler και Preschool (κυρίως Thomas & Friends). 

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email