Home » Περίπτερα | Από 11.000 απέμειναν λιγότερα από 5.000

Περίπτερα | Από 11.000 απέμειναν λιγότερα από 5.000

Από OPS Publications
08/11/2023

Περίπτερα | Από 11.000 απέμειναν λιγότερα από 5.000

LOGOS ET_OW S

Συρρικνώνεται ο χώρος των περιπτέρων χρόνο με το χρόνο στην Ελλάδα, την ώρα που ο κλάδος έχει υποστεί διάφορες μεταλλάξεις τα προηγούμενα χρόνια και έχει ‘’χτυπηθεί’’ από τις διάφορες κρίσεις.

Αρχής γενομένης από την οικονομική, τη δεκαετία 2010 και ύστερα, μέχρι και την υγειονομική του Covid τα προηγούμενα χρόνια, οι περιπτερούχοι είναι από τους μικροεπιχειρηματίες που αντέχουν στο χρόνο, έχοντας απώλειες, με τη νέα γενιά, ωστόσο να γυρίζει την πλάτη σε αυτό το είδος μικροεπιχειρηματικότητας, ενώ η πανδημία έδωσε τη χαριστική βολή στον κλάδο και συνετέλεσε σε σταδιακά λουκέτα κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος περιπτεριούχος είναι πολλά: Από τη βαριά φορολογία που έχει επιβληθεί στα καπνικά προϊόντα, η οποία έχει αφομοιώσει τα κέρδη του περιπτέρου περίπου στο μισό, μέχρι και την εγκληματικότητα. Αυτοί οι δύο λόγοι ειδικά έχουν κάνει, εν έτει 2023, τους περισσότερους δικαιούχους – αναπήρους πολέμου και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν αποχωρήσει από τον κλάδο και οι διαχειριστές των μικρών αυτών επιχειρήσεων να τα ενοικιάζουν και να μην είναι οι ίδιοι δικαιούχοι αδειών.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email