Home » ΗWB | Ο κανονισμός της Ε.Ε. για καθυστερήσεις πληρωμών δεν είναι πρακτικός 

ΗWB | Ο κανονισμός της Ε.Ε. για καθυστερήσεις πληρωμών δεν είναι πρακτικός 

Από OPS Publications
16/11/2023

ΗWB | Ο κανονισμός της Ε.Ε. για καθυστερήσεις πληρωμών δεν είναι πρακτικός

LOGOS ET_OW S

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ένα σχέδιο νέου κανονισμού της ΕΕ για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές. Το πακέτο μέτρων περιορίζει τις περιόδους πληρωμής για επιχειρηματικές συναλλαγές B2B/G2B σε 30 ημέρες. Η εμπορική ένωση Wohnen und Büro eV ( HWB ) απορρίπτει αυτόν τον κανονισμό στην τρέχουσα έκδοσή του επειδή, αφενός, θα οδηγούσε σε περιττό πρόσθετο κόστος τόσο για τους πιστωτές όσο και για τους οφειλέτες και, αφετέρου, θέτει σε κίνδυνο την ποικιλία προϊόντων του λιανικού εμπορίου. Το θέμα αφορά όλες τις εταιρείες.

Η HWB βλέπει εδώ τον κίνδυνο περαιτέρω υπερβολικής γραφειοκρατικοποίησης. Επιπλέον, η HWB θεωρεί ότι το μοντέλο τόκων υπερημερίας είναι εντελώς υπερβολικό και φοβάται τα υπερβολικά επιτόκια· το προσχέδιο προβλέπει επί του παρόντος 8% πάνω από το βασικό επιτόκιο για τις επηρεαζόμενες εταιρείες. Με αυτόν τον κανονισμό, η Επιτροπή θα αύξανε πάρα πολύ τον κίνδυνο περιττών χρεοκοπιών.

Επιπλέον, ο κανονισμός θα υπονόμευε την ατομική εταιρική σχέση μεταξύ προμηθευτή και αντιπροσώπου. Αυτό θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις, την ποικιλομορφία των προϊόντων, την επιχειρηματική ελευθερία των συμβάσεων και θα έκανε επίσης πολύ πιο δύσκολη την έναρξη μιας επιχείρησης.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email