Home » Insight Partners | Η αγορά παιδικών παιχνιδιών αναμένεται να φτάσει τα $183,15 δις. παγκοσμίως έως το 2030 με ρυθμό ανάπτυξης 5% 

Insight Partners | Η αγορά παιδικών παιχνιδιών αναμένεται να φτάσει τα $183,15 δις. παγκοσμίως έως το 2030 με ρυθμό ανάπτυξης 5% 

Από OPS Publications
17/11/2023

Insight Partners | Η αγορά παιδικών παιχνιδιών αναμένεται να φτάσει τα $183,15 δις. παγκοσμίως έως το 2030 με ρυθμό ανάπτυξης 5%

LOGOS ET_CRT S

Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του The Insight Partners σχετικά με το «Μέγεθος της αγοράς παιδικών παιχνιδιών, πρόβλεψη έως το 2030 – Αντίκτυπος COVID-19 και παγκόσμια ανάλυση – κατά τύπο προϊόντος, κανάλι διανομής και γεωγραφία», η αγορά παιδικών παιχνιδιών αναμένεται να αυξηθεί από $122,90 δις. το 2022 σε $183,15 δις. έως το 2030· εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με CAGR 5,1% από το 2022 έως το 2030.

Η παγκόσμια αγορά παιδικών παιχνιδιών αυξάνεται σημαντικά λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού παγκοσμίως. Η μετατόπιση των προτιμήσεων από τα παραδοσιακά παιχνίδια στα μοντέρνα και ηλεκτρονικά παιχνίδια υψηλής τεχνολογίας οδηγεί στην αγορά παιδικών παιχνιδιών. Η αυξανόμενη ζήτηση για παιχνίδια με αισθήσεις για παιδιά και η υιοθέτηση έξυπνων παιχνιδιών διευρύνουν την αγορά παιδικών παιχνιδιών. Τα έξυπνα παιχνίδια χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως το (IoT) και έξυπνες συσκευές για τη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας των παιδιών. Για παράδειγμα, η Fisher Price Company προσφέρει έξυπνα αρκουδάκια που μπορούν να λειτουργήσουν και να ελέγχονται από έξυπνα gadget. Επιπλέον, η εμφάνιση της μαζικής ψηφιοποίησης και των κοινωνικών δικτύων άνοιξε νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της αγοράς παιδικών παιχνιδιών.

Η αλλαγή της προτίμησης προς τα παιχνίδια υψηλής τεχνολογίας στην παγκόσμια αγορά παιδικών παιχνιδιών μπορεί να αποδοθεί σε πολλούς βασικούς παράγοντες. Πρώτον, η ταχεία πρόοδος της τεχνολογίας οδήγησε στη δημιουργία καινοτόμων και διαδραστικών παιχνιδιών που αιχμαλωτίζουν όλο και περισσότερο την προσοχή των παιδιών. Αυτά τα παιχνίδια συχνά ενσωματώνουν επαυξημένη πραγματικότητα, τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική, παρέχοντας μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία παιχνιδιού. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν στην ψηφιακή εποχή που περιβάλλονται από smartphone, tablet και έξυπνες συσκευές, ελκύονται φυσικά από παιχνίδια που αντικατοπτρίζουν την τεχνολογία που βλέπουν στην καθημερινή τους ζωή.

 Οι γονείς και οι φροντιστές αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τα εκπαιδευτικά οφέλη των παιχνιδιών υψηλής τεχνολογίας. Οι βασικοί παράγοντες στο σχεδιασμό σύγχρονων παιχνιδιών επικεντρώνονται στην ψυχαγωγία και την εκπαίδευση, βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας. Αυτά τα παιχνίδια έχουν συχνά διαδραστικά χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν τη μάθηση μέσω του παιχνιδιού, καθιστώντας τα ελκυστικές επιλογές για τους γονείς που επιθυμούν να παρέχουν στα παιδιά τους παιχνίδια που προσφέρουν ψυχαγωγία και γνωστική ανάπτυξη.

Επιπλέον, η άνοδος των διαδικτυακών πλατφορμών και του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει διευκολύνει τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών παγκοσμίως. Αυτή η προσβασιμότητα έχει επιτρέψει την παγκόσμια ανταλλαγή παιχνιδιών σε διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι διαδικτυακές κριτικές διαμορφώνουν επίσης σημαντικά τις επιλογές των καταναλωτών, καθώς οι γονείς συχνά αναζητούν συστάσεις και κριτικές από άλλους γονείς πριν κάνουν αγορές παιχνιδιών.

Επιπλέον, η πανδημία COVID-19 επιτάχυνε τη στροφή προς τα παιχνίδια υψηλής τεχνολογίας καθώς οι οικογένειες περνούσαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Καθώς οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι περιορισμένες, οι γονείς στράφηκαν σε παιχνίδια που βασίζονται στην τεχνολογία για να κρατήσουν τα παιδιά τους δεσμευμένα και ψυχαγωγικά σε εσωτερικούς χώρους. Η πανδημία τόνισε επίσης τη σημασία των παιχνιδιών που θα μπορούσαν να προσφέρουν ψυχαγωγικές και μαθησιακές εμπειρίες, τροφοδοτώντας περαιτέρω τη ζήτηση για επιλογές υψηλής τεχνολογίας σε παιδικά παιχνίδια.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email