Home » Έρευνα Klarna | Το 55% των Ελλήνων θέλει να αγοράσει ηλεκτρονικά είδη την Black Friday 

Έρευνα Klarna | Το 55% των Ελλήνων θέλει να αγοράσει ηλεκτρονικά είδη την Black Friday 

Από OPS Publications
23/11/2023

Έρευνα Klarna | Το 55% των Ελλήνων θέλει να αγοράσει ηλεκτρονικά είδη την Black Friday

LOGOS ET_OW S

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων καταναλωτών βρίσκονται τα ηλεκτρονικά είδη – και – κατά την εκπτωτική περίοδο του Black Friday. Για την ακρίβεια, τα κορυφαία προϊόντα, που ενδιαφέρονται να αγοράσουν οι καταναλωτές στην Ελλάδα, είναι τα ηλεκτρονικά είδη (55%), τα είδη ένδυσης και υπόδησης (52%) και τα προϊόντα ομορφιάς (25%).

Ανεξάρτητα από το τί θα αγοράσουν φέτος κατά την περίοδο των εκπτώσεων της Black Friday, η πλειοψηφία των αγορών αναμένεται να γίνει online. Έρευνα των Klarna και Nepa, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 καταναλωτές από 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, δείχνει την προτίμηση των Ελλήνων στις ηλεκτρονικές αγορές.

Η μελέτη δείχνει, πάντως, ότι η πλειονότητα των καταναλωτών προτίθεται να πραγματοποιήσει αγορές κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων της Black Friday (77% σε σύγκριση με 70% σε όλες τις χώρες συνολικά). Παράλληλα, το 70% των Ελλήνων καταναλωτών δήλωσε ότι έχει ήδη ένα σαφές πλάνο αγορών για την περίοδο της Black Friday (σε σύγκριση με 68% σε όλες τις χώρες συνολικά), δείχνοντας ότι έχουν προετοιμαστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 69% των καταναλωτών σκοπεύει να επενδύσει σε αγορές υψηλής αξίας, όπως ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα και έπιπλα, στη φετινή Black Friday. Αναφορικά με τις δαπάνες, το 39% των καταναλωτών θα αγοράσει μόνο ό,τι μπορεί να αντέξει οικονομικά, ενώ μόνο το 5% δήλωσε ότι μπορεί να καταλήξει να ξοδέψει πάρα πολλά στις εκπτώσεις της Black Friday. Σχεδόν οι μισοί Έλληνες καταναλωτές (47%) δήλωσαν ότι θα αγοράσουν προϊόντα που θα αγόραζαν ούτως ή άλλως, αλλά σε φθηνότερη τιμή.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email