Home » Η Black Friday ενίσχυσε τα ποσοστά λιανικής 

Η Black Friday ενίσχυσε τα ποσοστά λιανικής 

Από OPS Publications
30/11/2023

Η Black Friday ενίσχυσε τα ποσοστά λιανικής

LOGOS ET_OPC S

Σύμφωνα με στοιχεία από το MRI Software, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, η επισκεψιμότητα σε όλους τους προορισμούς λιανικής ήταν αυξημένη κατά 7,1% πανευρωπαϊκά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι αγοραστές αναζητούσαν προσφορές Black Friday. Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στα εμπορικά κέντρα όπου η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 11,2%.

Η διευθύντρια μάρκετινγκ και Insights του MRI Software, Jenni Matthews, σχολίασε: «Η μεγαλύτερη αύξηση της δραστηριότητας που σημειώθηκε μέχρι στιγμής σήμερα προήλθε από τα εμπορικά κέντρα, η οποία είναι πιθανό να αποδοθεί στον παράγοντα έλξης τους με το δωρεάν πάρκινγκ σε πολλές περιπτώσεις μαζί με μια ποικιλία μεγάλων εμπορικών σημάτων».

Ενώ τα διαδικτυακά δεδομένα συναλλαγών για τη Black Friday δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, τα στοιχεία της Barclaycard δείχνουν ότι ο όγκος των συναλλαγών ήταν υψηλότερος φέτος από πέρυσι (οι συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 1,42% σε ετήσια βάση για την εβδομάδα μεταξύ Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και Τετάρτη 22 Νοεμβρίου). Αυτό αντικατοπτρίζει πόσο νωρίτερα οι λιανοπωλητές κυκλοφόρησαν φέτος τις προσφορές τους.

«Τα τελευταία χρόνια, είδαμε τις εκπτώσεις της Black Friday να φτάνουν όλο και νωρίτερα, με τους αγοραστές να κατανέμουν τις δαπάνες τους σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο Marc Pettican, επικεφαλής της Barclaycard Payments. «Αν και το κόστος ζωής μπορεί να επηρεάζει τις δαπάνες ορισμένων αγοραστών για μη βασικά είδη, πολλοί εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να εκμεταλλευτούν μια προσφορά Black Friday».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email