Home » Η Canson και η FILA απανθρακοποιούνται με την Engie Solutions 

Η Canson και η FILA απανθρακοποιούνται με την Engie Solutions 

Από OPS Publications
1/12/2023

Η Canson και η FILA απανθρακοποιούνται με την Engie Solutions

LOGOS ET_OPC S

Στις 23 Νοεμβρίου 2023, η εταιρεία Canson (που ανήκει στον Όμιλο FILA) υπέγραψε συνεργασία με την Engie Solutions για δέκα χρόνια με στόχο την ελαχιστοποίηση στις εκπομπές ρύπων.

Ο όμιλος FILA ήθελε στο ιστορικό εργοστάσιο της Canson στο Saint-Marcel-Lès-Annonay, να περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κατασκευής των χαρτιών καλών τεχνών, ιδιαίτερα όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Από το 2026, η παροχή θερμότητας θα είναι ανανεώσιμη αφού θα παράγεται από μονάδα λεβήτων βιομάζας ισχύος 5 MW, καλύπτοντας το 89% των αναγκών ατμού της μονάδας. Το ξύλο που θα χρησιμοποιηθεί θα αποτελείται κατά 80% από ροκανίδια δέντρων και 20% τεμάχια παλετών, που προέρχονται από την τοπική αγορά. Αυτή η εγκατάσταση βιομάζας θα καταστήσει έτσι δυνατή την αποφυγή της εκπομπής σχεδόν 5.715 τόνων CO₂ ορυκτής προέλευσης ετησίως», διευκρινίζει το δελτίο τύπου της Engie Solutions.

Το έργο αυτό υπολογίζεται στα 6 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων χρηματοδοτείται από την Adime. Παράλληλα με αυτή τη βιομηχανική επένδυση, πάντα με μέριμνα για την οικολογική ευθύνη, η Canson έχει εφαρμόσει και λύσεις για τη μείωση των αντλήσεων νερού.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email