Home » Swan Stabilo | Ισχυρή ανάπτυξη παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις 

Swan Stabilo | Ισχυρή ανάπτυξη παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις 

Από OPS Publications
01/12/2023

Swan Stabilo | Ισχυρή ανάπτυξη παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις

LOGOS ET_OPC S

Παρά τις ασταθείς αγορές και τις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως ο πόλεμος, ο πληθωρισμός κ.ά, ο Όμιλος Schwan- STABILO κατάφερε να συνεχίσει με επιτυχία την ανοδική του πορεία. Την περασμένη οικονομική χρήση 2022/23, η οικογενειακή εταιρεία πέτυχε εντυπωσιακό κύκλο εργασιών 850,3 εκατομμυρίων ευρώ , που αντιστοιχεί σε ανάπτυξη περίπου 14% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στον τομέα της γραφικής ύλης (χαρτί, γραφείο, γραφική ύλη), το τμήμα της Stabilo κατέγραψε πωλήσεις 217,9 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 1% (προηγούμενο έτος: 215,8 εκατ. ευρώ). Αυτή η ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη επειδή επιτεύχθηκε σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς. Η ανάπτυξη επιτεύχθηκε σε ολόκληρο τον όμιλο σε όλες τις βασικές αγορές στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ , την Ασία και τη Λατινική Αμερική, με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης να σημειώνονται παντού εκτός από τη Γερμανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stabilo , Horst Brinkmann, τόνισε τη σημασία της στρατηγικής των διαφορετικών αγορών εστίασης και τόνισε ότι καταγράφηκε σημαντική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην Ασία, παρά τους μακροπρόθεσμους περιορισμούς Covid. Στην Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, η ισχυρή ζήτηση μειώθηκε μετά την πανδημία και οι έμποροι λιανικής και οι καταναλωτές συμπεριφέρθηκαν πιο προσεκτικά.

Παρά τις προκλήσεις, το τμήμα Stabilo είναι αισιόδοξο για το μέλλον. Κατά το τρέχον έτος, το επίκεντρο είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρικής στρατηγικής «Stabilo 2030», η οποία προβλέπει μια στενή σύνδεση μεταξύ της ανάπτυξης προϊόντων και των κοινωνικών τάσεων. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η εισαγωγή ενός highlighter με μαύρο μελάνι, ένα προϊόν που προέκυψε λόγω ζήτησης από δημιουργικούς χρήστες.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email