Home » ΑΟΝ | Απουσιάζει η κουλτούρα συνεργασιών στην ελληνική επιχειρηματικότητα

ΑΟΝ | Απουσιάζει η κουλτούρα συνεργασιών στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Από OPS Publications
07/12/2023

ΑΟΝ | Απουσιάζει η κουλτούρα συνεργασιών στην ελληνική επιχειρηματικότητα

LOGOS ET_OW S

Κανένα επενδυτικό σχέδιο στο πλαίσιο συγχώνευσης και εξαγοράς επιχειρήσεων δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Επιχειρηματικότητας (RRF), παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση των πόρων του δανειακού σκέλους του RRF. Η εικόνα αυτή έρχεται σε αντίφαση με την αδήριτη ανάγκη δημιουργίας μεγαλύτερων επιχειρηματικών σχημάτων, τα οποία θα βελτιώσουν την παραγωγικότητα των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που υπολείπεται σημαντικά έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Αυτό επισήμαναν οι ομιλητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΟΝ με θέμα τις τάσεις στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων το 2023, υπογραμμίζοντας την απουσία κουλτούρας συνεργασιών στην ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρότερου πλαισίου κινήτρων, που θα ενισχύσει την πολιτική συγχωνεύσεων και εξαγορών για τη μεγέθυνση των μικρών επιχειρήσεων.

 «Η ανάγκη για περισσότερες εξαγορές και συγχωνεύσεις είναι σύμφυτη της διάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας», υπογράμμισε ο Τάσος Ιωσηφίδης, partner στην EY και επικεφαλής του τμήματος Στρατηγικής και Συναλλαγών, σημειώνοντας ότι «οι μικρές επιχειρήσεις στη χώρα μας, ενώ αντιπροσωπεύουν το 96% του συνόλου, απασχολούν το 55,8% των εργαζομένων και αποδίδουν το 40% της παραγωγικότητας του μέσου όρου των αντίστοιχων ευρωπαϊκών».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email