Home » Επικυρώθηκε από τις γερμανικές αρχές η εξαγορά της Pelikan από τη Hamelin 

Επικυρώθηκε από τις γερμανικές αρχές η εξαγορά της Pelikan από τη Hamelin 

Από OPS Publications
08/12/2023

Επικυρώθηκε από τις γερμανικές αρχές η εξαγορά της Pelikan από τη Hamelin

LOGOS ET_OPC S

Στις 4 Δεκεμβρίου 2023, η Hamelin ανακοίνωσε ότι είχε λάβει έγκριση από τις γερμανικές αρχές ανταγωνισμού για την εξαγορά του ομίλου Pelikan. Η συναλλαγή, η οποία επρόκειτο να κλείσει τον Οκτώβριο, θα κλείσει τελικά στα μέσα Δεκεμβρίου. Με την εξαγορά της Pelikan, η Hamelin στοχεύει να γίνει παγκόσμιος παίκτης στον τομέα των σχολικών και ειδών γραφείου με ένα από τα ευρύτερα χαρτοφυλάκια προϊόντων στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Καρτέλ ενέκρινε την προγραμματισμένη εξαγορά του κατασκευαστή χαρτικών Pelikan (Pelikan Group GmbH, Βερολίνο και Pelikan PBS Produktionsgesellschaft mbH & Co. KG, Ανόβερο) από τον όμιλο Hamelin (κύρια εταιρεία: Holdham SAS, Hérouville-Saint-Clair, Γαλλία ) μετά από εντατικές έρευνες.

Ο Andreas Mundt, Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Καρτέλ δήλωσε σχετικά: «Η Pelikan και η Hamelin μαζί έχουν υψηλά μερίδια αγοράς σε ορισμένα τμήματα, γι’ αυτό και πραγματοποιήσαμε εντατικές έρευνες. Έχει αποδειχθεί ότι θα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις από άλλους κατασκευαστές χαρτικών υλικών ακόμη και μετά τη συγχώνευση για τους λιανοπωλητές και συνεπώς τους καταναλωτές. Ως εκ τούτου, δεν αναμένεται ότι η συγχώνευση θα οδηγήσει σε σημαντικό εμπόδιο στον αποτελεσματικό ανταγωνισμό».  Προκειμένου να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις της προτεινόμενης συγχώνευσης στον ανταγωνισμό, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Καρτέλ εξέτασε συνολικά σχεδόν 100 ανταγωνιστές και αγοραστές των μερών της συγχώνευσης. Οι έρευνες έδειξαν ότι οι ανταγωνιστές της Hamelin και της Pelikan έχουν επίσης επαρκή εφεδρική ικανότητα για να εξυπηρετήσουν πελάτες που επιθυμούν να αλλάξουν. Αυτό ισχύει επίσης λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η ζήτηση για σχολικά είδη παρουσιάζει σημαντικές κορυφώσεις πριν από την έναρξη του σχολείου.

Η Pelikan Group GmbH, με έδρα το Βερολίνο, είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές στον κόσμο υψηλής ποιότητας σχολικών και ειδών γραφείου. Η γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει περισσότερα από 12.000 είδη, από υψηλής ποιότητας εργαλεία γραφής και προϊόντα ζωγραφικής μέχρι σημειωματάρια και φακέλους, με τις γνωστές μάρκες Pelikan και Herlitz και «SusyCard». Ο Όμιλος Pelikan λειτουργεί τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής στη Γερμανία, το Μεξικό, την Κολομβία και την Πολωνία. Τα προϊόντα τους πωλούνται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Η Hamelin είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1864 στην Καέν της Γαλλίας. Με συνολικές πωλήσεις άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ και 2.300 υπαλλήλους, η Hamelin είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές σχολικών και ειδών γραφείου στην Ευρώπη. Η Oxford, η ναυαρχίδα του ομίλου, είναι η κορυφαία μάρκα φορητών υπολογιστών και προϊόντων αρχειοθέτησης στην Ευρώπη.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email