Home » Η Boti κέρδισε τη δίκη  κατά της Toi-Toys για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων 

Η Boti κέρδισε τη δίκη  κατά της Toi-Toys για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων 

Από OPS Publications
07/12/2023

Η Boti κέρδισε τη δίκη κατά της Toi-Toys για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

LOGOS ET_CRT S

Η Boti κέρδισε τη δίκη  κατά της Toi-Toys, η οποία κρίθηκε ένοχη για την κατασκευή και τη διανομή μιας απομίμησης του παιχνιδιού Doctor Squish-Squishy Maker μέσω της αλυσίδας λιανικής Action.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Toi-Toys απαγορεύεται να παραβιάζει περαιτέρω τα πνευματικά δικαιώματα της Boti ‘s Squishy Maker και πρέπει να σταματήσει να εκμεταλλεύεται την εμπορική επιτυχία του προϊόντος. Επιπλέον, η Toi-Toys έχει λάβει εντολή να αποκαλύψει την κλίμακα της διανομής του παραβατικού προϊόντος και να ξεκινήσει μια ανάκληση όλων των μονάδων από την αγορά, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων ευρωπαϊκών κλάδων της Action. Στη συνέχεια, η καταστροφή των προϊόντων έχει διαταχθεί από τον πλημμελειοδικείο.

Η Boti εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτό το αποτέλεσμα. Η αγωγή κινήθηκε όχι μόνο για τη διασφάλιση της πνευματικής ιδιοκτησίας της Boti, αλλά και για να αποτρέψει την είσοδο παραποιημένων προϊόντων στην αγορά.

«Η κατασκευή και η πώληση ενός πλαστού προϊόντος είναι απαράδεκτη από ηθική άποψη και η δράση με αυτόν τον τρόπο, αποκλειστικά για λόγους οικονομικού οφέλους, δεν μπορεί ποτέ να είναι δικαιολογία. Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των δραστηριοτήτων παραποίησης/απομίμησης στην ολλανδική και διεθνή αγορά. Ελπίζουμε επίσης ότι θα ενθαρρύνει τις εταιρείες να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους και να καταγγείλουν σθεναρά την παραχάραξη», σχολίασε ο Nico Blauw, Διευθύνων Σύμβουλος της Boti. Και πρόσθεσε: «Η Boti θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους για την τεράστια υποστήριξη που έλαβε η εταιρεία. Οι εκφράσεις υποστήριξης ήταν συντριπτικές και αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα πόσοι άλλοι προμηθευτές παιχνιδιών βλέπουν αυτές τις πρακτικές».

Τον Οκτώβριο, η Boti αναγνώρισε ότι μια πλαστή έκδοση του Doctor Squish-Squishy Maker πωλούνταν στο Action σε ασυνήθιστα χαμηλή τιμή. Η προσεκτικότερη επιθεώρηση αποκάλυψε ότι το προϊόν Squishy Factory ήταν ουσιαστικά ένα ακριβές αντίγραφο, που αντικατοπτρίζει τα πάντα, από το σχέδιο και το χρωματικό σχέδιο μέχρι το περιεχόμενο και τη συσκευασία. Η Boti κίνησε αμέσως νομικές διαδικασίες για να σταματήσει τις πωλήσεις του Squishy Factory.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email