Home » Η Epson πέτυχε τον στόχο της να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μόνο από 100% ανανεώσιμες πηγές σε όλη την Ευρώπη 

Η Epson πέτυχε τον στόχο της να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μόνο από 100% ανανεώσιμες πηγές σε όλη την Ευρώπη 

Από OPS Publications
07/12/2023

Η Epson πέτυχε τον στόχο της να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μόνο από 100% ανανεώσιμες πηγές σε όλη την Ευρώπη

LOGOS ET_OW S

Η Epson πέτυχε τον στόχο της να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μόνο από 100% ανανεώσιμες πηγές σε όλη την Ευρώπη. Αυτή η απαίτηση θα πρέπει να εκπληρωθεί παγκοσμίως έως το τέλος του 2023. Η τρέχουσα έκθεση βιωσιμότητας δείχνει την πρόοδο της εταιρείας στην πορεία της να γίνει αρνητική στο CO2 έως το 2050 και να παρακάμψει τους μη ανανεώσιμους ορυκτούς πόρους.

Η έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα στους τομείς της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα, της τεχνολογικής καινοτομίας, της κοινωνικής ευθύνης και της εταιρικής διακυβέρνησης. Τα σημεία στην έκθεση βιωσιμότητας περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές στις τοποθεσίες καθώς και την ποικιλομορφία, την ίση μεταχείριση και την ένταξη.

Για να επιτύχει τους στόχους βιωσιμότητας, η Epson όχι μόνο αναπτύσσει μέτρα για ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακαίνιση και παράταση του κύκλου ζωής του προϊόντος ή μετριάζει περαιτέρω τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τους πελάτες της με την τεχνολογία εκτύπωσης inkjet εξοικονόμησης ενέργειας και την ψηφιακή εκτύπωση υφασμάτων που μειώνει δραστικά την κατανάλωση νερού. Η εταιρεία συνεχίζει επίσης τη δέσμευσή της στην τεχνολογική καινοτομία: η εταιρεία επενδύει πάνω από 34,7 εκατομμύρια ευρώ στην Ιαπωνία για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στο οποίο τα απόβλητα μετάλλων ανακυκλώνονται σε πρώτες ύλες για σκόνη μετάλλων.

Ο Yoshiro Nagafusa, Πρόεδρος της Epson Europe, εξηγεί σε ποιο βαθμό ο τεχνολογικός όμιλος είναι αφοσιωμένος σε μια ιδέα λιγότερο είναι περισσότερο: «Για εμάς, η φιλοσοφία μας να είμαστε αποτελεσματικοί, συμπαγείς και ακριβείς είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τεχνολογική ιδέα. Αντιθέτως, καθοδηγείται από την προσέγγιση βελτίωσης της οικολογικής μας ισορροπίας και επιφέροντας θετικές αλλαγές για το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Για να το πετύχουμε αυτό, θέλουμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη σπατάλη και να αναπτύξουμε ακόμη μικρότερα, πιο αποτελεσματικά και ακριβή προϊόντα».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Office Week
Ενημερωθείτε πρώτοι για ότι συμβαίνει στην αγορά μας.
Κάθε Παρασκευή στο email σας δωρέαν!
Με την εγγραφή αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου
Share Tweet Email